De top 5 voordelen van de Mouvex SLS oscillerende zuigerpompen

De Mouvex SLS oscillerende zuigerpompen hebben een uniek werkingsprincipe met vele pluspunten. Wij zetten de 5 belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  1. Hygiënisch ontwerp

De SLS hygiënische pompen van Mouvex zijn speciaal ontworpen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. De SLS pompen zijn volledig uitgevoerd in roestvaststaal en zijn EHEDG, 3A en EC 1935/2004 gecertificeerd.   Deze verdringerpompen zijn bovendien geschikt voor CIP en SIP reiniging. De CIP reiniging is in veel gevallen mogelijk zonder omloopleidingen en kleppen. De pompen kunnen worden geleverd met verschillende types hygiënische aansluitingen.

  1. Geen productbeschadiging

Door de beperkte beweging van de zuiger in de cilinder geeft het unieke werkingsprincipe van de Mouvex pompen 10 keer minder shear dan lobbenpompen en zorgt voor een uiterst zachte productbehandeling. De pompen zijn daarom bijzonder geschikt voor het verpompen van kwetsbare voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld yoghurt, room, sauzen en eiproducten.

  1. Aanzienlijke besparingen door Product Recovery

De Mouvex oscillerende zuigerpompen maken het mogelijk om het verlies van kostbaar restproduct in leidingen met minimaal 60 tot 80% te verminderen. De pompen zijn zelfaanzuigend en in staat om lucht te comprimeren, waardoor zuig- en persleidingen veel beter geleegd kunnen worden. Dit geeft, zeker bij batchprocessen, enorme besparingen die met gemak op kunnen lopen tot wel €100.000 per jaar.

  1. Doseertoepassingen

Mouvex oscillerende zuigerpompen bieden een pulsatievrije werking met minimale slip en stabiele  volumetrische eigenschappen gedurende de hele levensduur van de pomp. Dit maakt dit specifieke pompprincipe ideaal voor (in-line) doseerapplicaties van bijvoorbeeld geur-, kleur-en smaakstoffen.

  1. Seal-less design

Door hun unieke sealless design hebben Mouvex  pompen een langere levensduur (weinig slijtdelen) en zijn 100% dicht.  De complete SLS range is voorzien van een dubbelwandige balg. Dit geeft een dubbele zekerheid tegen lekkage en garandeert een optimale productveiligheid.

In combinatie met het hoogwaardige materiaalgebruik in het pompontwerp zorgt de sealless design er bovendien voor dat de Mouvex pompen minutenlang probleemloos droog kunnen lopen.

De Mouvex SLS hygiënische oscillerende zuigerpompen zijn leverbaar met een capaciteit van 1 tot 65 m3/uur en geschikt voor drukken tot 16 bar. In Nederland en België zijn de hygiënische Mouvex pompen exclusief verkrijgbaar bij Spin Pompen.

Ontdek de werking van dit unieke pompprincipe:

 

Klik hier om meer te lezen over de Mouvex SLS hygienische oscillerende zuigerpompen en de voordelen voor uw proces.