Spin Pompen key distributor van AMPCO

Spin Pompen aangesteld als Key Distributor van AMPCO hygiënische pompen in Nederland.

Sinds 1 februari 2019 is Spin Pompen de hoofddistributeur voor de Nederlandse markt van de Amerikaanse producent AMPCO. Deze fabrikant van draaizuiger- en lobbenpompen is de nummer drie grootste producent van hygiënische verdringerpompen in de VS. Ook levert Spin Pompen het complete AMPCO programma sanitaire centrifugaalpompen.

Key distributor

“Wij zijn heel trots dat AMPCO Spin Pompen als Key Distributor gekozen heeft om haar groeiambities op de Nederlandse markt te realiseren”, zegt Emile Koster, directeur van Spin Pompen.

“Het lijkt misschien opmerkelijk dat draaizuigerpompen zo’n vooraanstaande positie in gaan nemen bij Spin Pompen. De pompen van AMPCO zijn echter een heel goede aanvulling op ons huidige pompenpakket”, voegt de heer Koster toe. “Hoewel onze Bornemann hygiënische spindelpompen vaak als de nieuwe standaard worden gezien in de voedingsmiddelenindustrie zijn er nog specifieke toepassingen waar met name de draaizuigerpompen voordelen bieden. Deze pompen hebben dus zeker een bestaansrecht in de markt en in ons portfolio.”

ZP draaizuigerpompen: hygiënisch, geluidsarm en efficiënt

De ZP draaizuigerpompen van AMPCO zijn bijzonder robuust, betrouwbaar en verbeterd t.o.v. de huidige standaard in de markt.  De ZP3 serie is speciaal ontwikkeld, dus “zonder kunstgrepen”, als EHEDG-gecertificeerde pomp. Door zijn gepatenteerde design is deze CIP-reinigbaar, zonder dode ruimtes en volledig drainable. Bovendien biedt de ZP3 pomp een hogere efficiency dan andere merken. De schuinvertande synchronisatie tandwielen zorgen voor een geluidsarme werking.  De lagerstoel wordt standaard in RVS geleverd.

De AMPCO ZP-serie pompen, met een maximale capaciteit tot 100 m3/uur, zijn geschikt viscositeiten tot 1.000.000 CP en een persdruk tot 34,5 bar.

1-op 1 uitwisselbaarheid

Naast hun aantrekkelijke prijs en design-optimalisaties hebben de AMPCO pompen als groot voordeel dat ze volledig 1-op-1 uitwisselbaar zijn met de pompen van een aantal bekende merken. Dit geldt ook voor de onderdelen. De ZP1 draaizuigerpompen zijn volledig uitwisselbaar met de Waukesha Universal 1 en Wright TRA10 pompen, de ZP2 serie met de Universal 2 en TRA20 series.

Uitbreiding rol als service-organisatie

“Om onze klanten nog beter te bedienen hebben wij onlangs besloten om onze service-activiteiten sterk uit te breiden, zowel voor het (preventieve) onderhoud als de reparatie van pompen”, voegt Emile Koster toe. “De toevoeging van AMPCO pompen aan onze range past perfect bij onze ambities op het gebied van pompen-service. De uitwisselbaarheid van AMPCO-pompen en onderdelen met andere merken zal ons zeker helpen om onze rol als service-organisatie nog verder uit te bouwen. Onze klanten kunnen vertrouwen op de unieke expertise van ons service-team dat volledig in hygiënische pompen is gespecialiseerd”.

Klik hier om meer te weten over de AMPCO hygiënische draaizuigerpompen of neem contact op met een van onze specialisten (tel. +31 (0)592 61 41 21; info@spinpompen.nl).

ZP3-CoverOff