Seminar Product Recovery

Hoe zorg ik ervoor dat er in mijn proces, bij elke reiniging, minder product weggespoeld wordt? Dit was de centrale vraag van het Seminar Product Recovery van 16 februari jl. dat georganiseerd werd door de Safe Food Factory.

Ruim 70 enthousiaste deelnemers uit Nederland en België lieten zich inspireren door de diverse sprekers en productdemo’s. Tijdens het dagvullende programma werden verschillende methoden van Product Recovery toegelicht en gedemonstreerd.

In samenwerking met PSG, de producent van de Mouvex oscillerende zuigerpompen en QuattroTec viervoudige membraanpompen, verzorgde Spin Pompen een aantal lezingen en demonstraties. Zo liet Spin Pompen o.a. zien hoe producenten, met de juiste pomptechnologie en een beperkte investering, het verlies van restproduct in de zuig- en persleiding van de pomp, met ruim 80% kunnen verminderen.

Ook besteedden Spin en PSG specifieke aandacht aan in-line doseerprocessen. Hierbij worden, in tegenstelling tot zogenaamde batch-processen, de te doseren ingrediënten, in de juiste hoeveelheid, direct aan de hoofdproductstroom toegevoegd. Door nauwkeurig te doseren heeft men meer controle over de mengverhoudingen. Dit verbetert de kwaliteit van het eindproduct. Dit leidt tevens tot minder overdosering. Hierdoor is het grondstoffenverbruik in productie lager. Bovendien wordt het productverlies tijdens het reinigingsproces verminderd, waardoor voedingsmiddelenproducenten aanzienlijk op hun productiekosten besparen.

Heeft u het seminar Product Recovery gemist en wilt u ook verspilling in uw proces tegengaan? Onze specialisten informeren u graag verder. Met de speciale Mouvex Product Recovery calculator kunnen ze snel en eenvoudig uitrekenen hoeveel geld u op jaarbasis kunt besparen. Aarzel niet en neem contact met ons op.

Seminar Product Recovery