Mouvex H-FLO SERIE

H-FLO SERIE
Specificaties:
Druk10 bar/h
Capaciteitvan 5 tot 65 m3/h
Viscositeit10.000 mm2/s
Temperatuur121

Beschrijving:

 

De nieuwe Mouvex hygiënische H-FLO range is de opvolger van de succesvolle SLS serie. Met deze innovatieve range, waarvan voorlopig het grootste model (H-FLO 65) beschikbaar is, wordt de maximale capaciteit van de Mouvex oscillerende zuigerpompen nagenoeg verdubbeld, van 36 naar 65 m3/uur.

Hoog volumetrisch rendement

De nieuwe H-FLO serie heeft en innovatief design met een verhoogd volumetrisch rendement. Hierdoor zijn de H-FLO pompen voor hogere debieten inzetbaar dan de huidige SLS pompen en volstaat vaak, voor dezelfde capaciteit, een kleiner pomptype. Door het toepassen van een grotere excentriciteit van de disc is ook het slagvolume van de H-FLO serie vergroot. Dit resulteert is een gunstigere NPSHr. 

100% dicht

De Mouvex H-FLO zuigerpompen zijn, net als de SLS pompen, 100% hermetisch dicht. Doordat de disc een oscillerende beweging heeft en dus niet roteert bestaat de asafdichting uit een onderhoudsvrije driedubbelwandige metalen balg. Deze biedt een lange levensduur en een standaardfabrieksgarantie van 2 jaar. 

Unieke oscillerende werking

Het werkingsprincipe van de Mouvex pompen geeft een uiterst lineaire en nagenoeg pulsatievrije flow. Hierdoor zijn de pompen goed inzetbaar voor het (inline)doseren van bijv. geur-, kleur- en smaakstoffen. Door het volumetrische werkingsprincipe en de lage snelheden zijn de pompen bovendien zeer geschikt voor shear-gevoelige producten, zoals yoghurt, room, mayonaise en eiproducten.

De H-FLO pompen zijn CIP reinigbaar en opgebouwd volgens de EHEDG en EC1935-2004 richtlijnen. De volledige CIP flow kan zonder by-pass door de pomp gestuurd worden, wat zorgt voor aanzienlijke besparingen op de installatiekosten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze nieuwe oscillerende zuigerpomp? Neem contact op met een van onze specialisten (tel.+31 (0) 592-61 41 21 of info@spinpompen.nl).

 

Ontdek hier hoe u met Mouvex het verlies van kostbaar restproduct in leidingen drastisch kunt verminderen (product recovery mogelijkheid) en duizenden euro’s kunt besparen.

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Hoog volumetrisch rendement
Metalen balg als asafdichting
Oscillerende pompschijf
Zelfstellende pompschijf

Toepassingsgebied:

  • yoghurt
  • sauzen
  • dunvloeibare producten, geen water
  • Toepassingen waarbij vloeistoffen op hoge capaciteit verpompt moeten worden (voedingsmiddelen-, zuivel- en drankenindustrie)

Opties:

  • Balglekdetectie
  • Verwarmingsmantel
  • Verschillende types aansluitingen
  • O-ringen in diverse materialen
  • Centrifugaal