KPA KN-serie

KN-serie
Specificaties:
Druk10 bar/h
Capaciteit150 m3/h
Viscositeit1-300 mm2/s
Temperatuur140

Beschrijving:

De KN serie  pompen van KPA zijn robuuste normaalaanzuigende centrifugaalpompen. De pompen, die ook in aseptische uitvoering verkrijgbaar zijn, kunnen worden toegepast als CIP+ (CIP-toevoer) of als transportpomp, bijvoorbeeld in de zuivel- en drankenindustrie. Speciaal voor CIP- toepassingen (CIP-afvoer) zijn de pompen beschikbaar in een zelfaanzuigende uitvoering.

KPA maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Het pomphuis en de waaier zijn vervaardigd uit r.v.s. 316L, alle overige delen uit r.v.s. 304. Alle onderdelen die met de vloeistof in aanraking komen worden elektrolytisch gepolijst, met een ruwheidwaarde tot Ra<0,4 µ.

De toepassing van een robuuste r.v.s. opsteekas met speciale klemconstructie voor de montage van de waaier zorgt voor extra stabiliteit, waardoor de levensduur van de asafdichting verlengd wordt. De toepassing van een klembandconstructie op het pomphuis maakt de inspectie en het onderhoud snel en eenvoudig.

De KN centrifugaalpompen zijn leverbaar met een waaier in gesloten, half-open en open uitvoering. Hierdoor kan voor elk product de juiste waaier toegepast worden. De pompen zijn beschikbaar met een grote keuze aan sanitaire aansluitingen, zoals DIN 11851, DIN 11864, SMS en Tri-clamp, en diverse aansluitmaten. Ook behoort ATEX certificering tot de mogelijkheden. Voor zeer kritische toepassingen, zoals indampers, is een uitvoering met “inducer” leverbaar. Hiermee wordt het zuigvermogen van de pomp vergroot.

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Stabiele opsteekas constructieEenvoudig en robuustLange levensduur van de seals
Eén asmaat tot 30 kW motorenSlechts 1 type sealWeinig onderdelenvoorraad
Farma-uitvoering mogelijkElektrolytisch en handmatig gepolijst Ra<0,4µBreed inzetgebied, hoge hygiëne

Toepassingsgebied:

  • Voor laagviskeuze vloeistoffen
  • Lage tot hoge capaciteiten met relatief lage opvoerhoogtes

Opties:

  • Farma-uitvoering
  • Verticale uitvoering
  • Dubbele seals
  • ATEX