Murzan KUS

KUS
Specificaties:
Druk6 bar/h
Capaciteit4 m3/h
Viscositeit100.000 mm2/s
Temperatuur100

Beschrijving:

De KUS systemen (Kettle Unloading Systems) van Murzan zijn speciaal ontwikkeld voor het legen van mengkuipen op een efficiënte manier en zonder productbeschadiging. Met deze systemen kunnen kuipen geleegd worden, die gevuld zijn met zeer viskeuze producten zoals deeg, beslag en diverse vullingen.

De systemen zijn uitgevoerd met vier luchtcilinders en een Murzan luchtgedreven membraanpomp. De pomp is direct gemonteerd op een speciale kunststof volgplaat die voorzien is van een rubberen afstrijker. Dankzij deze afstrijker en de speciale vorm van de volgplaat, die overeenkomt met de bodem van de mengkuip, wordt de mengkuip tot op de bodem leeggepompt en de wand van de mengkuip goed schoongestreken.

De Murzan KUS systemen bieden een hoog niveau van hygiëne. De volledig uit roestvaststaal vervaardigde luchtgedreven membraanpompen zijn EHEDG gecertificeerd. Als optie is een CIP-module leverbaar waarmee de pomp en het leidingwerk door een externe CIP-pomp of CIP-systeem gereinigd kunnen worden.

De KUS systemen van Murzan zijn geplaatst in een volledig roestvaststalen frame die tevens zorgt voor de juiste positionering van de mengkuip ten opzicht van de volgplaat.

Murzan kan op maat gemaakte systemen leveren, die volledig aan uw eisen en de formaten van uw mengkuipen voldoen. De systemen zijn daarnaast leverbaar in een mobiele uitvoering.

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Geen elektrische aansluitingLuchtgedreven unitVeilig: alleen perslucht noodzakelijk
Groot volume per slagLage slagfrequentieLaag geluidsniveau
Goed reinigbaarEHEDG gecertificeerde pompen, RVS frame en optioneel CIP-moduleGeschikt voor hygienische applicaties
Volgplaat aangepast aan vorm van vatWeinig restproduct in vatProductbesparing
Voorzien van 4 luchtcilinders Stabiele constructieLicht en eenvoudig te verplaatsen

Toepassingsgebied:

  • Legen van mengkuipen bij industriele bakkerijen (deeg, beslag, vullingen met stukjes tot 75 mm)

Opties:

  • CIP-module
  • Centrifugaal