Ampco LME serie

LME serie
Specificaties:
Druk10 bar/h
Capaciteit160 m3/h
Viscositeit1200 mm2/s
Temperatuur85

Beschrijving:

De LME serie van Ampco is de metrische uitvoering van de veel verkochte LF serie. De LME range is speciaal ontwikkeld voor hygiënische toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie en is 3A-gecertificeerd. Deze serie biedt voordelige en onderhoudsarme centrifugaalpompen met een hoge efficiency.

De LME serie staat voor een efficiënte en zachte productbehandeling. Het gegoten pomphuis en de asconstructie zijn uit RVS 316L vervaardigd, de adaptorflens van de motor uit RVS 304. In combinatie met de robuuste dikwandige constructie van het pomphuis en de gebalanceerde waaiers zorgen de hoogwaardige materialen voor de lange levensduur van de pompen.

De LME centrifugaalpompen hebben een onderhoudsvriendelijk ontwerp. Dankzij het front-loaded design is het bijvoorbeeld mogelijk om de mechanical seal te wisselen, zonder de pomp hiervoor uit het leidingwerk te nemen. De asafdichting (3 seal-opties mogelijk) kan in het veld eenvoudig omgebouwd worden, bijvoorbeeld van een enkele naar een dubbele mechanical seal.

De pompen zijn leverbaar in 8 verschillende modellen en worden standaard samengebouwd met IEC normmotoren. Ze zijn qua maatvoering en prestaties 1-op-1 uitwisselbaar zijn met de FPE centrifugaalpompen van Fristam.

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Front-loaded designEenvoudig onderhoudKortere stilstandtijden
Gegoten pomphuis uit 316L met dikwandige constructieRobuuste pomp met langere levensduurLagere ondershoudskosten
Asconstructie uit RVS 316LHoogwaardig materiaalgebruikCorrosievaste constructie
Gebalanceerde waaiersLage belasting van de motorlagersLange levensduur van pomp en asafdichting
Motor adaptorflens uit RVS 304CorrosievastGeen conservering en geen roestvorming

Toepassingsgebied:

  • Veelal gebruikt als CIP- pomp

Opties:

  • Dubbele verwarmings- en koelingsmantel
  • 3 verschillende seal-opties mogelijk
  • ATEX-uitvoering
  • Mobiele opstelling