Mouvex SLS

SLS
Specificaties:
Druk16 bar/h
Capaciteit1 - 36 m3/h
Viscositeit10000 mm2/s
Temperatuur100 - 121

Beschrijving:

De SLS pompen van Mouvex zijn speciaal ontworpen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie en voldoen aan de strengste hygiëne-eisen. De pompen zijn volledig uitgevoerd in roestvaststaal, EHEDG en EC 1935/2004 gecertificeerd en geschikt voor CIP/SIP reiniging.

Door hun sealless design hebben de SLS pompen een langere levensduur en zijn 100% dicht. De complete SLS range is uitgerust met een dubbelwandige balg. Hierdoor is er een dubbele zekerheid tegen lekkage en wordt een optimale productveiligheid gegarandeerd.

De Mouvex pompen hebben een pulsatievrije werking met minimale slip. Het unieke werkingsprincipe zorgt ook voor een zeer zachte productbehandeling en wordt hierdoor veel toegepast voor het verpompen van shear-gevoelige voedingsmiddelen, zoals yoghurt, room, mayonaise en eiproducten. Dit werkingsprincipe is bovendien bijzonder geschikt voor in-line doseerapplicaties van bijvoorbeeld geur-, kleur- en smaakstoffen.

* Ontdek hier hoe u met Mouvex het verlies van kostbaar restproduct in leidingen drastisch kunt verminderen (product recovery mogelijkheid) en duizenden euro’s kunt besparen.

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Metalen balg als asafdichtingHermetisch dicht Geen onderhoud, geen verkleven van seals etc.
Zelfstellende pompschijflineaire opbrengst en geen slip ook als er slijtage optreedt.Droog zelfaanzuigend
Oscilerende pompschijfLage tipsnelheidZeer lage shear; geen productbeschadiging

Toepassingsgebied:

  • yoghurt
  • sausen
  • dun vloeibare vloeistoffen echter geen water

Opties:

  • lekdetectie
  • Centrifugaal