Quattroflow QuattroTec Viervoudige membraanpomp

QuattroTec Viervoudige membraanpomp
Specificaties:
Druk6 bar/h
Capaciteit0,001-20 m3/h
Viscositeit500 mm2/s
Temperatuur80

Beschrijving:

De QuattroTec (QT) viervoudige membraanpompen van Quattroflow hebben een uniek werkingsprincipe en zijn speciaal ontwikkeld voor doseerapplicaties in de voedingsmiddelen-, dranken- en algemene hygiënische industrie. Ze bieden de ideale oplossing voor het doseren van diverse ingrediënten en toevoegingen, zoals vitamines, enzymen en kleur-, geur- en smaakstoffen.

Grote nauwkeurigheid, weinig shear en pulsatie

Het ontwerp van de QT pompen is gebaseerd op de werking van een menselijk hart. Het biedt de ideale technologie voor een efficiënte en nauwkeurige dosering (<0,5%) en een breed lineair regelbereik van 1:200.  Het unieke werkingsprincipe van de QT pompen garandeert bovendien een bijzonder zachte behandeling van vloeistoffen met een kwetsbare structuur. Ten opzichte van traditionele membraanpompen hebben QuattroTec pompen een pulsatiearme flow, een groot voordeel bij de toepassing  van  flowmeters en andere gevoelige apparatuur achter de pomp.

Hoog niveau van hygiëne en 2-in-1 werkingsprincipe

Als de QT membraandoseerpompen uitgevoerd zijn met een pomphuis uit RVS 316L (Ra< 0,8 µm) zijn deze geschikt voor CIP-reiniging. CIP-reiniging op maximale capaciteit is mogelijk.  De QuattroTec pompen hebben als extra voordeel dat ze in staat zijn om de CIP-reiniging van de pomp en van het leidingwerk voor hun rekening te nemen. Dit 2-in-1 werkingsprincipe maakt het gebruik van een separate CIP-pomp overbodig.

Hoge productveiligheid

Dankzij hun sealless design zijn de QT viervoudige membraandoseerpompen hermetisch gesloten en bieden een hoog niveau van productveiligheid. Optioneel kunnen de pompen worden geleverd met een membraan monitoring sensor.

De QT pompen zijn leverbaar in 3 verschillende groottes (QT 10, 20 en 30). De pompen kunnen optioneel worden geleverd met gelijkstroom- of servo-aandrijving.

 

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Hoog hygiëneniveauPrincipe ontwikkeld voor biotechnologieGeschikt voor CIP-reiniging
Weinig pulsatieDoseerpomp met 4 membranen Constantere dosering
Inzetbaar voor CIP-reinigingMaterialen geschikt voor CIP-vloeistoffen en temperaturenLagere installatiekosten en hogere hygiëne
Geen asafdichtingVolledig gesloten pompGeen lekkage van product
Droog zelfaanzuigendPomp kan lucht verwerkenPomp hoeft niet gevuld te worden voor opstart
Groot regelbereikSlimme besturing en regelingRegeling tot 1:200 mogelijk

Toepassingsgebied:

  • (In-line)doseren van diverse additieven zoals kleur-, geur- en smaakstoffen, aan levensmiddelen en dranken
  • Doseren van vitamines in zuivelproducten, vruchtensappen, snoep e.d.
  • Geschikt voor toepassingen, waarbij een groot regelbereik nodig is.

Opties:

  • Drukschakelaar
  • Flow meter
  • Power supply
  • Membraan monitoring sensor
  • Centrifugaal