Ampco ZP serie

ZP serie
Specificaties:
Druk34,5 bar/h
Capaciteit100 m3/h
Viscositeit1.000.000 mm2/s
Temperatuur150

Beschrijving:

De ZP pompen van Ampco zijn robuuste en betrouwbare hygiënische draaizuigerpompen.

De pompen, die beschikbaar zijn in verschillende modellen (ZP1, ZP1+, ZP2 en ZP3), beschikken over een verbeterd design t.o.v. de huidige standaard in de markt. De ZP pompen zijn standaard voorzien van een RVS lagerstoel die tevens een verbeterde afdichting heeft. Daarnaast zijn de assen volledig uit 17-4PH vervaardigd en de rotoren uit Alloy 88 (non galling materiaal). De schuinvertande synchronisatie-tandwielen zorgen voor een geluidsarme werking.

Naast deze design-optimalisaties kenmerken de ZP pompen van Ampco zich door hun aantrekkelijke prijsstelling. Bovendien hebben de pompen als groot voordeel dat ze 1-op-1 uitwisselbaar zijn met de pompen van Waukesha en Wright. Dit geldt tevens voor de onderdelen.

De ZP1 serie is de klassieke draaizuigerpomp, waarbij de asafdichting na het labyrint, achter de draaizuiger, geplaatst is. Deze serie kan worden geleverd met verschillende soorten asafdichtingen, zoals enkel seal of dubbel seal. De ZP1 serie is volledig uitwisselbaar met de Waukesha Universal 1 en de Wright TRA10 pompen. De ZP1+ pomp is een geoptimaliseerde uitvoering van de ZP1 pomp, waarbij de asafdichting van de pomp “front loaded” is gemaakt. Hierdoor nemen de inspectie en (de)montage van de pomp veel minder tijd in beslag en kan er worden bespaard op onderhoudskosten.

De ZP2 serie is een CIP-reinigbare pomp. Deze serie heeft een geoptimaliseerd design dat voor een nog betere interne reinigbaarheid zorgt. De ZP2 serie van Ampco is volledig uitwisselbaar met de Waukesha U2 en de Wright TRA20 series.

De ZP 3 serie is speciaal ontwikkeld, dus zonder “kunstgrepen”, als EHEDG-gecertificeerde pomp. Door zijn gepatenteerde design is deze CIP-reinigbaar, zonder dode ruimtes en volledig drainable. De ZP3 serie beschikt over front-loaded seals, waardoor het onderhoud aan de pomp eenvoudiger en sneller is. De seals van de pomp kunnen tevens vervangen worden als de pomp nog in het leidingwerk gemonteerd is. Het gepatenteerde design zorgt er ook voor dat de pomp een hogere efficiency heeft dan andere merken.

 

Voordelen & kenmerken:

KenmerkOntwerpGebruikers voordeel
Low shearZachte behandeling van kwetsbare productenGeen productbeschadiging, optimale kwaliteit
Eenvoudig onderhoudFront loaded sealsKorte stilstand in geval van reparatie
EHEDG-gecertificeerd (ZP3)Gegarandeerde snelle en goede reinigingHoge kwaliteit van de te verpompen producten

Toepassingsgebied:

  • Van laag- tot hoogviskeuze producten

Opties:

  • Diverse seal-uitvoeringen
  • Verwarming van het pomphuis en deksel
  • Volledig drainable bij verticale doorstroming (ZP3)
  • Aseptische uitvoering mogelijk