Voeding

Hygiëne (EHEDG) en HACCP zijn begrippen waar in dit marktsegment een grote nadruk op ligt.  Er is een grote vraag naar verbetering van kwaliteit met minder toevoeging van conserveringsmiddelen maar toch een verlenging van de houdbaarheid van producten. Met een nog grotere flexibiliteit en kortere charge tijden worden hoge eisen gesteld aan de huidige wijze van produceren. Het maakt dat er een groot inzicht wordt gevraagd bij het ontwerp van de installatie. In de engineerings fase van het project moet men nadenken over de lay out van het productie proces. Belangrijk is om de eenvoud van het ontwerp zoveel mogelijk door te voeren. geen spaghetti aan leidingwerk. Houd de kritische punten in de installatie bereikbaar zodat inspectie en onderhoud mogelijk blijft.

Onze verdringer pompen zijn veelal het startpunt waarvan uit de functionaliteit van de installatie wordt beredeneerd. Is de pomp in staat een variëteit aan viscositeiten te verwerken, zijn meegevoerde gasbellen een probleem, hoe gaat de pomp om met het product beschadiging, kun je cippen met dezelfde product pomp? Het zijn de aandachtspunten waar Spin Pompen zich graag mengt in de afweging en samen met de klant komt tot de steekhoudende argumenten.