Ampco ZP3: hygiëne-uitblinker

Reinigbaarheid: de Ampco ZP3 draaizuigerpomp blinkt uit

Het design van de ZP3 draaizuigerpomp van Ampco is gepatenteerd en baanbrekend. Zeker op het gebied van hygiëne. De ZP3  is namelijk niet alleen EHEDG-gecertificeerd maar biedt ook de beste CIP-reinigbaarheid bij een draaizuigerpomp. Wij leggen hier uit waarom.

 

Ampco ZP3 Hygienische draaizuigerpomp

Gepatenteerd design

De ZP3 draaizuigerpomp prijkt niet voor niets boven aan de ZP range van fabrikant Ampco. Het uitgekiende ontwerp biedt diverse gepatenteerde design-optimalisaties die een uitzonderlijk niveau van reinigbaarheid garanderen. 

EHEDG-certificering

Zoals eerder vermeld is de Ampco ZP3 draaizuigerpomp EHEDG-gecertificeerd voor CIP-reiniging. Wat de ZP3 zo bijzonder maakt is het feit dat deze draaizuigerpomp volledig als EHEDG-pomp en op basis van de strengste richtlijnen ontworpen en ontwikkeld is. 

Pompdesign zonder dode ruimtes

De ZP3 draaizuigerpomp van Ampco biedt een ontwerp zonder dode ruimtes, waardoor het risico dat productresten in de pomp achterblijven voorkomen wordt. 

Volledig draineerbaar pomphuis

Het pomphuis van de ZP3 draaizuigerpomp is volledig draineerbaar bij verticale doorstroming. Het slimme ontwerp van Ampco zorgt ervoor dat het pomphuis hierbij zijn optimale vorm behoudt, waardoor de draaineerbaarheid van de pomp geen nadelige effecten heeft op het hydraulisch rendement.

Optimalisatie reiniging deksel

Ampco heeft de rotoren van de ZP3 draaizuigerpomp voorzien van een speciale boring. Deze zorgt voor een sterkere doorstroming van de CIP-vloeistof en een nog efficiëntere reiniging van het pompdeksel. 

Front-loaded seals

De ZP3 pomp is voorzien van zogenaamde “front-loaded”seals. De gepatenteerde seals bevinden zich aan de productzijde, direct achter de rotor en zijn dus volledig in de product- en CIP-flow gepositioneerd. Deze constructie verbetert de toegankelijkheid van de seals tijdens de CIP-reiniging. 

Leverbaar in ZP3A aseptische uitvoering

De ZP3 draaizuigerpomp van Ampco is leverbaar in een speciale aseptische (ZP3A) uitvoering. De ZP3A pomp is voorzien van een aangepast pompdeksel met PTFE afdichtingsring en stoomsloten en is hierdoor geschikt voor SIP (Steriliation-in-Place).

Oppervlaktebehandeling tot Ra<0,4 μm

Voor alle branches of productieomgevingen waar uiterst hoge hygiëne-eisen worden gesteld kan de ZP3 draaizuigerpomp optioneel met een ultra-hygiënische Ra-waarde van minder dan 0,4 μm geleverd worden.

Meer weten over de Amcpo ZP3 hygiënische draaizuigerpomp? Klik hier of neem contact op met èèn van onze adviseurs (info@spinpompen.nl, tel.:+31 (0)592-61 41 21).