BINEM® goes USA!

BINEM® goes USA!

Met de levering van de eerste BINEM® testunit is het startschot gegeven voor een nieuwe samenwerking tussen Spin Pompen en Ampco op het gebied van drum unloading systemen.

Lot uit de loterij
De eerste contacten met pomp producent Ampco dateren van begin 2019, toen Spin Pompen op zoek ging naar een fabrikant van kwalitatief hoogwaardige lobbenpompen, ter aanvulling van haar pakket hygiënische verdringerpompen. Inmiddels, nog geen 2 jaar later, kunnen we al vaststellen dat het partnerschap tussen Spin Pompen en Ampco een echte lot uit de loterij is.

Partnerschap
Sinds de start van deze intensieve samenwerking hebben de verkopen van Ampco lobbenpompen en draaizuigerpompen door Spin Pompen namelijk een bijzonder sterke groei gekend. Vrij snel bleek Ampco, op haart beurt, zeer gecharmeerd te zijn van de Bornemann pomptechnologie en dan vooral in combinatie met het door Spin Pompen ontwikkelde BINEM® drum unloading system.

BINEM® in de VS
De uitgebreide ervaring die Spin Pompen al ruim 10 jaar heeft opgebouwd met de engineering, productie en verkoop van de BINEM® vatenledigers gaven de doorslag bij Ampco om deze systemen in het land van de onbegrensde mogelijkheden te vermarkten. De geleverde testunit komt in het eigen testlab van Ampco in Glendale Wisconsin US te staan, waar klanten met hun eigen producten uitgebreide testen uit kunnen voeren.

Win-win
“Ik heb er vol vertrouwen in dat Ampco dit nieuwe avontuur in de VS tot een succes gaat brengen”, licht Emile Koster, directeur van Spin Pompen, toe. “Ik ben vooral erg blij met de uitbreiding van het partnerschap met Ampco. Voor mij is deze deal een duidelijke bevestiging van de win-win strategie voor beide partijen.”

BINEM®
BINEM® is een merk van Spin Pompen. Het geavanceerde drum unloading system is op initiatief van Spin Pompen en in nauwe samenwerking met partners en de voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld. BINEM® is uitgevoerd met een EHEDG-gecertificeerde Bornemann spindelpomp en is CIP-reinigbaar. De vatenlediger is geschikt voor hoogviskeuze vloeistoffen en massa’s (tot 1.000.000 cP), waarbij minder dan 1% restproduct doorgaans goed haalbaar is.