10-0 voor de ZP3

10 redenen om voor de ZP3 te kiezen

De ZP3 pomp van fabrikant Ampco is ongetwijfeld de meest hygiënische draaizuigerpomp op de markt. Deze unieke pomp is baanbrekend. Wij zetten daarom de 10 belangrijkste voordelen van het gepatenteerde design voor u op een rijtje.

  1. EHEDG-certificering De ZP3 draaizuigerpomp is EHEDG-gecertificeerd voor CIP-reiniging. Dit is één van de redenen waarom deze pomp boven aan de ZP-range van Ampco prijkt.
  2. Geen dode ruimtes De gepatenteerde sealkamer van de Ampco ZP3 pomp bevindt zich direct achter de rotor. Het labyrint wordt hierdoor volledig door het te verpompen product afgesloten. De ZP3 heeft geen dode ruimtes. Zo wordt het risico dat productresten zich in de pomp ophopen voorkomen.
  3. Volledig draineerbaar pomphuis Het pomphuis van de ZP3 draaizuigerpomp is volledig draineerbaar bij een liggend pomphuis voor verticale doorstroming. Het pomphuis behoudt hierbij zijn optimale vorm om als counterpart van de rotor te dienen. Dit komt ten gunste van het hydraulisch rendement.
  4. Optimale reiniging pompdeksel De rotoren van de Ampco ZP3 pomp zijn uitgevoerd met een speciale boring. Deze zorgt voor een sterkere turbulente doorstroming van de CIP-vloeistof en een betere reiniging van het pompdeksel.
  5. Verbeterde spoeling O-ringen De voorschriften van EHEDG liggen ten grondslag aan het innovatieve ontwerp van het pompdeksel. Zo worden de O-ringen van het huisdeksel optimaal door de CIP-vloeistof bereikt en gereinigd.
  6. Betere seal-spoeling De gepatenteerde front-loaded seal-constructie zorgt ervoor dat de seals dichterbij de product-flow gepositioneerd zijn en hierdoor, tijdens de CIP, beter gespoeld worden. Bij het verpompen van suikerhoudende producten is er bovendien minder kans op karamellisatie en kristallisatie. Dit komt doordat het product weg kan, daardoor warmte afgevoerd wordt en de spoeling gewaarborgd blijft. Bij een verwarmde pomp is de mechanical seal gemiddeld zo’n 10 cm dichter bij het dubbelwandige verwarmde huisdeksel.
  7. Eenvoudig onderhoud De toepassing van front-loaded seals maakt het uitvoeren van onderhoud sneller en eenvoudiger. Het is door de front-loaded constructie namelijk mogelijk om de asafdichting te vervangen zonder het zware pomphuis uit het leidingwerk te demonteren. Zo wordt de downtime tot 15 minuten teruggebracht en wordt een hoop ARBO-stress door tillen in een krappe ruimte voorkomen.
  8. Hogere pomp-efficiency De gepatenteerde constructie van de ZP3 draaizuigerpomp geeft meer zuigkracht en een gunstigere NPSHr. De volledige drainability en optimale reinigbaarheid van de pomp doen geen afbreuk aan de pomp-efficiency.
  9. Langere levensduur De ZP3 beschikt over gebalanceerde seals met een langere levensduur. Het verbeterde ontwerp van RVS spatring zorgt voor de langere levensduur van de lagerstoel. De toepassing van betere materialen voor o.a. de lagerstoel (RVS) en de assen (RVS 17-4ph) verbetert bovendien de algehele levensduur en betrouwbaarheid van de pomp.
  10. Geluidsarme werking Door het gebruik van schuinvertande synchronisatie-tandwielen produceert de ZP3 draaizuigerpomp van Ampco beduidend minder geluid.

Wilt u nog meer weten over de unieke voordelen van de ZP3? Klik hier of neem contact op met Bart Vries, onze productspecialist (bvries@spinpompen.nl of +31 (0)592 61 41 21). Hij adviseert u ook graag verder over de uitgebreide mogelijkheden van ons programma Ampco hygiënische draaizuigerpompen en lobbenpompen.