Crème de la crème

Mouvex technologie voor de zuivelindustrie

De productie en het transport van zuivelproducten zijn nauwkeurige en veeleisende processen, waarbij kwaliteit en voedselveiligheid absolute prioriteiten zijn. Zachte productbehandeling, hoge hygiëne en product recovery zijn maar een paar voorbeelden van de eigenschappen waarmee Mouvex wereldwijd in de zuivelindustrie excelleert. Van het verpompen van room tot het doseren van yoghurtcultuur, ontdek waarom de unieke Mouvex pomptechnologie de crème de la crème is.

Hoogste hygiëne-eisen

Voor producenten van zuivelproducten is een uiterst hygiënisch productieproces en het voorkomen van productcontaminatie van het grootste belang. De Mouvex product range, en de SLS/H-FLO en Micro-C series in het bijzonder, voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van hygiëne. Zo zijn deze pompen volledig uit RVS vervaardigd, compleet drainable en EHEDG-gecertificeerd voor CIP/SIP reiniging. Ook voldoen de toegepaste materialen aan de EC 1935-2004 en FDA richtlijnen. Het hermetisch dichte (sealless) design van de pompen garandeert bovendien het hoogste niveau van productveiligheid.

Kwaliteit van het eindproduct

Daarnaast is het zeer belangrijk dat de structuur van de verpompte zuivel, zeker als het om een zogenaamd shear-gevoelig product gaat, niet aangetast of veranderd wordt door de gekozen pomp. Consumenten rekenen bijvoorbeeld op een smeuïge en gladde structuur voor hun favoriete ijs en zitten niet te wachten op een yoghurt die te vloeibaar is. Het unieke Mouvex werkingsprincipe veroorzaakt 10 keer minder shear dan een lobbenpomp en is daarom ideaal voor het verwerken van de meest kwetsbare en structuurgevoelige zuivelproducten. 

 

 

Minder verspilling

Het minimaliseren van verspilling en productverlies in het proces en hierdoor het verlagen van de productiekosten is één van de grootste uitdagingen waar de zuivelverwerkende industrie tegenwoordig mee te maken heeft. Dankzij de unieke Mouvex technologie bespaart men 60-80% op het restvolume in de productleiding. Met name bij het transport of het doseren van de duurste zuivel ingrediënten en producten geeft dit enorme kostenbesparingen. Deze kunnen met gemak tot wel €100.000 per jaar oplopen.

Constante pulsatievrije flow

Daarnaast bieden de Mouvex oscillerende zuigerpompen een uiterst geschikte oplossing voor alle toepassingen in de zuivelindustrie, waarbij zelfs bij drukschommelingen een constante en/of pulsatievrije flow vereist is. Denk hierbij aan het transport naar een warmtewisselaar, de injectie van yoghurtcultuur of de toepassing in beluchtingssystemen bij de vervaardiging van bijv. (chocolade) mousses, taartbodems of taartvullingen.

Een unieke technologie

Het werkingsprincipe van de Mouvex oscillerende zuigerpomp is uniek. De pomp bestaat uit een stationaire cilinder waarin een zuiger, die gemonteerd is op een excentrische as, een kenmerkende oscillerende beweging maakt.  Dankzij dit speciale ontwerp behouden alle Mouvex pompen hun uitstekende volumetrische eigenschappen gedurende hun gehele levensduur. Dit maakt dit specifieke pompprincipe ideaal voor (in-line) doseerapplicaties van aroma’s, vitamines of kleurstoffen in o.a. melk of drinkyoghurt.

Daarnaast staat het sealless design met een opvallend laag aantal slijtdelen voor een eenvoudig onderhoud en lange levensduur.

Lees hier meer over de mogelijkheden en voordelen van de hygiënische Mouvex pomptechnologie voor uw zuivelproces of neem contact op met onze productspecialisten. Zij staan u graag te woord. 

 

Mouvex H-FLO oscillerende zuigerpomp