HyCare™ met Duraflex flexishaft

PCM HyCare™ met Duraflex flexishaft

Voor u als voedingsproducent is de keuze van de juiste pomptechnologie bepalend voor de kwaliteit en houdbaarheid van uw product. Het nieuwste ontwerp van de Hy-Care™ excentrische wormpomp is gebaseerd op CFD (Computational Fluid Dynamic Design) technologie. De vooruitstrevende constructie zorgt voor maximale efficiency en betrouwbaarheid en biedt een optimale bescherming van uw product en van de hygiëne in uw proces.
Ook uniek aan deze hygiënische Moineau-pomp is de toepassing van de Duraflex flexishaft. Wat houdt deze constructie precies in en wat zijn de voordelen?

Hygiëne en reinigbaarheid
De Duraflex flexishaft is een unieke flexibele overbrenging zonder vet- of oliegesmeerde pennenkoppelingen. De aandrijfas met flexibele koppelstang vormt één geheel met de rotor en is hierdoor glad, zonder dode ruimtes en dus optimaal te reinigen.
Dankzij de innoverende Duraflex flexishaft is de diameter van het pomphuis bovendien kleiner. Dit zorgt ervoor dat de reinigingssnelheid tijdens de CIP en de kwaliteit van de reiniging beduidend hoger zijn dan bij conventionele mono-pompen/excentrische wormpompen.

Productveiligheid
Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een olie- of vetgesmeerde koppeling en andere slijtdelen wordt het risico voorkomen dat er rubber, olie of metaal in het product terechtkomen. Hierdoor wordt een hoog niveau van productveiligheid bereikt.

Compactheid
Door de toepassing van de Duraflex overbrenging is de Hy-Care™ pomp 20% korter dan de vorige generatie pompen en nu dan ook de kortste hygiënische excentrische wormpomp op de markt. Een belangrijk voordeel dat zich rechtstreeks vertaalt in ruimtebesparing en lagere installatiekosten

Minder productverlies
Tenslotte heeft de Hy-Care™ Moineau-pomp, dankzij haar unieke flexibele asconstructie, een intern volume dat 50% kleiner is dan bij soortgelijke wormpompen op de markt. Dit zorgt voor minder productverlies en verspilling aan het einde van elke productiebatch en daardoor voor aanzienlijke besparingen op productiekosten.

Langere standtijd
De flexishaft is volledig vervaardigd uit Titanium. Het sterke materiaal biedt een grotere weerstand tegen slijtage, corrosie en breuk en hierdoor een lange standtijd en lage onderhoudskosten.

De Duraflex flexibele koppelstang heeft een garantietermijn van maar liefst 3 jaar.

 

***

Hy-Care
De Hy-Care™ hygiënische excentrische wormpompen zijn EHEDG-gecertificeerd en voorzien van het 3A-kenmerk. De rotor is vervaardigd uit RVS 316L en alle pompen uit deze range worden geleverd met food-grade statoren volgens EC 1935/2004, FDA, 3A en USP.
De Hy-Care ™ pompen zijn geschikt voor drukken tot 24 bar en capaciteiten tot 90 m³/uur.