Remanufacturing

Remanufacturing/hergebruik

Presteert uw Ampco, Waukesha, Wright of SPX Flow draaizuigerpomp minder goed? De aanschaf van een nieuwe pomp is tegenwoordig niet de enige oplossing. Onze ervaren service-afdeling maakt een sport van remanufacturing. Uw gereviseerde pomp verlaat onze werkplaats als nieuw: een kostentechnisch interessant alternatief met een verbluffend resultaat. 

Remanufacturing

Dankzij onze nauwe samenwerking met pompenfabrikant Ampco hebben wij tegenwoordig de mogelijkheid om de meest voorkomende modellen draaizuigerpompen aan te pakken. Dit geldt dus niet alleen voor de eigen ZP1, ZP2 en ZP3 pompen van Ampco maar ook voor de Universal 1 en 2 van Waukesha, de TR10 en TR20 pompen van Wright en de 006 tot 520 van SPX Flow.

Na het remanufacturing-proces krijgt u uw draaizuigerpomp compleet vernieuwd en met 100% van zijn oorspronkelijke prestaties terug. U bespaart hierbij minimaal 30% ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe pomp.

 

Refurbishment Ampco draaizuigerpomp-Spin Pompen

 

Wat houdt het remanufacturing-proces precies in?

Bij de remanufacturing van elke draaizuigerpomp wordt er aandacht besteed aan alle cruciale pomponderdelen. 

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Herstel van de originele toleranties tussen rotoren en pomphuis;
  • Reconditionering van de lagerstoel, inclusief het aanbrengen van poedercoating op de stalen delen;
  • Vervanging van alle belangrijke (slijt)onderdelen van de pomp, waaronder rotoren, assen, lagers, lagerhouders, tandwielen, seals en elastomeren.

Bij de herfabricage maken wij uiteraard uitsluitend gebruik van originele Ampco onderdelen. Bovendien wordt elke gerenoveerde pomp na de remanufacturing uitgebreid getest en krijgt deze dan een volledige fabrieksgarantie van 1 jaar.

 

 

Hygiënische en technische upgrade naar Ampco standaards

Tijdens de remanufacturing voeren wij standaard ook diverse belangrijke technische verbeteringen uit aan de bestaande pomp. 

  • Zo worden alle gereviseerde pompen uitgerust met 17-ph assen. Deze zijn namelijk 3 keer zo sterk als RVS 316.
  • De herfabricage is ook inclusief de vervanging van de rotoren door nieuwe overmaatse alloy 88 rotoren. Deze kwalitatief hoogwaardige legering (non galling materiaal) voorkomt het invreten van de rotoren in het pomphuis. De geringe speling tussen rotor en pomphuis zorgt bovendien voor minder slip en minder productbeschadiging. 
  • De gecorrodeerde (stalen) spatschijven, die bij de lagerstoel van de meeste draaizuigerpompen gebruikt worden, vervangen wij door nieuwe RVS exemplaren. Onze service experts vervangen bovendien de gebruikte tandwielen door geluidsarme schuinvertande synchronisatie-tandwielen. 

Naast al deze ingrijpende technische verbeteringen behoort het upgraden van een bestaande draaizuigerpomp van alle bovengenoemde fabrikanten naar een meer hygiënische uitvoering ook tot de mogelijkheden. 

Spreekt deze milieubewuste benadering u aan of wilt u de besmettingsrisico’s van uw bestaande draaizuigerpomp verkleinen? Laat u overtuigen door de reeds behaalde resultaten van ons remanufacturing-programma. Kijk hier of neem contact op met onze technici. Ze delen graag hun ervaring en kennis met u!