SLH-5G: hygiëne-uitblinker

Reinigbaarheid: de Bornemann SLH-5G schroefspindelpomp blinkt uit

Zoals haar twee voorgangers, de SLH4G en SLH-4U, onderscheidt de nieuwe SLH-5G schroefspindelpomp van Bornemann zich door een uitzonderlijk hoog niveau van reinigbaarheid. Het complete design voldoet aan de strengste EHEDG-richtlijnen. Het hygiënische frame, dat standaard meegeleverd wordt, maakt het hygiëne-concept helemaal compleet. 

Om u nog beter te helpen bij het maken van de keuze van de beste hygiënische schroefspindelpomp lichten wij hieronder de belangrijkste eigenschappen toe die de nieuwe SLH-5G qua reinigbaarheid echt uniek maken.

 

Bornemann SLH-5G hygiënische schroefspindelpomp

2-in-1 werkingsprincipe

De Bornemann schroefspindelpomp is in staat om in een breed toerenbereik (1:15), tot wel 3000 rpm, hoge prestaties te leveren. Daarom kan deze pomp voor een dubbele functie worden ingezet: als procespomp (op lage snelheid) en als CIP-pomp (op hoge snelheid). Dit maakt de aanschaf en het gebruik van een separate CIP-pomp en randapparatuur overbodig.

 

Ontwerp zonder dode ruimtes

De SLH-5G schroefspindelpomp biedt een ontwerp zonder zogenaamde dode ruimtes waar resten van product en/of reinigingsvloeistof zich op kunnen hopen. Dit houdt in dat alle pompgedeeltes, van het deksel en de asafdichting tot de pompkamer en de seals, volledig in de vloeistofstroom zijn gepositioneerd en daardoor optimaal te reinigen zijn.

 

100% draineerbaar pomphuis

Net als haar voorganger is de nieuwe SLH-5G schroefspindelpomp van Bornemann zodanig ontworpen dat het pomphuis volledig draineerbaar is. Dit zorgt ervoor dat er, na de reiniging, geen vloeistofresten in de pomp achter kunnen blijven, wat het risico op besmetting aanzienlijk verlaagt.

 

Vormringen i.p.v. O-ringen

Voor een optimaal niveau van hygiëne en reinigbaarheid zijn alle elastomeren die in contact zijn met het verpompte product als vormringen in plaats van O-ringen uitgevoerd.

Hygiënische mechanical seals

Bij de SLH-5G schroefspindelpomp worden uitsluitend hygiënische mechanical seals toegepast. In het hele ontwerp van de seals is aan reinigbaarheid gedacht. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van vormringen i.p.v. O-ringen, zijn er geen veren die in contact komen met het product en zijn alle oppervlakken glad en dus beter te reinigen.

 

Volledig contactvrije werking spindels

Kenmerkend voor dit pompprincipe is het feit dat de verdringerelementen (de spindels) volledig contactvrij draaien. Op deze manier vindt er geen wrijving en daardoor geen slijtage van de spindels en het pomphuis plaats. Gedurende de levensduur van de pomp blijft de oppervlaktestructuur van de spindels en het pomphuis nagenoeg onaangetast en hierdoor dus glad en optimaal reinigbaar. 

 

Oppervlaktebehandeling tot Ra<0,4 μm

Voor toepassingen waar zeer hoge hygiënische eisen gelden, zoals in de cosmetische of farmaceutische industrie, kan de Bornemann SLH-5G schroefspindelpomp optioneel met een extra hygiënische oppervlakteruwheid (Ra-waarde) van minder dan 0,4 μm geleverd worden.  

 

EHEDG voor CIP en SIP

Zoals de SLH-4G, haar befaamde voorganger en de eerste verdringerpompen met het EHEDG EL Aseptic class I certificaat, voldoet de SLH-5G schroefspindelpomp aan de strengste EHEDG richtlijnen voor CIP en SIP reiniging. 

Meer weten over de Bornemann SLH-5G hygiënische schroefspindelpomp? Klik hier of neem contact op met ėėn van onze adviseurs (info@spinpompen.nl; tel.: +31 (0)592 61 41 21).