Brood en Banket

Brood en Banket

Roggebrood, deeg, desem, eigeel, glucosestroop. Het is maar een kleine greep uit de verschillende producten die worden verpompt in industriële bakkerijen.

De diversiteit aan pompen in deze branche is groot. De keuze van de juiste pomp des te complexer. Gaat het om viskeuze producten waar de pompkamer zich mee moet kunnen vullen? Moet er gedoseerd worden? Hebben we met suikerhoudende producten te maken? Is er hierbij sprake van kristallisatie of coagulatie in de pomp?

Wat uw specifieke toepassing ook is, aan een half woord hebben wij genoeg. Gebruik onze ervaring!

Brood

De productie van brood is een delicaat proces. Het stelt veel specifieke eisen aan de toegepaste pomptechnologie. Bij de bereiding van voordeeg ontstaat al gauw glutenvorming. Bovendien wordt het verpompen bemoeilijkt door shear, druk, temperatuur en gasvorming.  Ook bakkersgist is een veeleisend ingrediënt. Dat het brood wil rijzen is de beloning van de goede pompkeuze. Wij hebben ervaring met slimme oplossingen om poeder zodanig in te mengen dat er direct een homogene massa ontstaat. Neem contact met ons op. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

Banket

Toppings en vullingen. Of het nu gaat om chocolade, crèmes of flavors, wij bieden uitgekiende pompoplossingen. Onze zorg is het behouden van de structuur en het nauwkeurig doseren van uw meest smakelijke ingrediënten. Een van onze fabrikanten, PCM, heeft een gespecialiseerde afdeling die, in het land van desserts, toonaangevend is. In nauwe samenwerking met klanten zijn producten ontwikkeld die zeer innovatief blijken. Dus, of het nu gaat om een losse pomp of een compleet doseer-, mix-, of injectiesysteem, ons team kijkt er naar uit om voor u grenzen te verleggen!

Deegwaren

Het verpompen van een kwetsbaar product als deeg veegt een deskundige aanpak. Met name de succesvolle productie van croissants vereist veel ervaring en kennis. Croissants bestaan uit boter en deeg en worden laag voor laag gemaakt. Hierbij is een gelijke opbouw en verdeling bepalend voor de kwaliteit. Bij de inzet van onze verdringerpomp zorgen wij daarom voor een minimale temperatuurstijging en een continu pulsatievrije opbrengst. Ook zien wij erop toe dat de vullingsgraad van de pompkamer ten allen tijde gewaarborgd wordt. Wilt u de kwaliteit van uw eindproduct nog verder verbeteren? Wij helpen u graag met de beste pompkeuze.

Eiproducten

In de voedingsindustrie is ei, in welke vorm ook, een veelgebruikt ingrediënt. In welk product is immers geen ei verwerkt? Ei lijkt echter makkelijker te verpompen dat het in de praktijk is. Eiwit schuimt, eischaaldeeltjes zijn abrasief en eigeel droogt aan. De selectie van de juiste pomp en asafdichting is dus cruciaal voor de kwaliteit van uw product. Op basis van onze jarenlange ervaring kiezen wij daarom vaak voor een innovatieve pomp met minimale shear, die nauwkeurig doseert en sealless is. Overleg met ons. Wij denken graag met u mee bij de optimalisatie van eiverwerking in uw proces.