Dranken

Dranken

Bier, vruchtensap, frisdrank. Ondanks de grote variatie aan eindproducten moeten de pompen aan dezelfde basiseisen voldoen. Zo moet de gebruikte pomptechnologie geschikt zijn voor de grote volumes die verladen worden. Bij het afvullen is het bovendien altijd van groot belang om een pomp te kiezen die een hoge nauwkeurigheid geeft en geen pulsatie veroorzaakt.

Voor het verpompen van suikerhoudende vloeistoffen is het cruciaal om de juiste asafdichting toe te passen. Bij concentraten en lage temperaturen zal de hoge viscositeit de pompselectie bepalen.

Vraag advies aan onze specialisten. Zij kennen de finesses van de processen in deze branche en helpen u graag bij de keuze van een efficiënte en betrouwbare pompoplossing.

 

 

 

Heineken

“Wij doen al vele jaren naar volle tevredenheid zaken met Spin Pompen.” Met maar liefst 176 brouwerijen in ruim 70 landen en een jaarlijks verkocht volume van meer dan 240 miljoen hectoliter bier, is Heineken de afgelopen 150 jaar uitgegroeid tot de tweede grootste en ongetwijfeld meest internationale brouwer en bierleverancier van de wereld. Om […]

meer lezen...

Bier

In deze traditierijke industrie worden talloze centrifugaalpompen toegepast. Toch worden er, zelfs voor waterdunne vloeistoffen, steeds vaker verdringerpompen gebruikt.  Dit om, bijvoorbeeld, zeer nauwkeurig “inline” te doseren of om het ontgassen van C02 te voorkomen. Bij het verpompen van dikke gist, suikerhoudende siropen of wort zijn het juist de verdringerpompen die hun waarde bewijzen. Zo is de spindelpomp zeer goed in staat om het vrijkomende gas te verwerken dat bij het verpompen van gist ontstaat. Bij de verwerking van wort hebben wij zeer goede ervaring met de Moineau pompen van PCM. Dit werkingsprincipe voorkomt shear en zorgt bovendien voor een minimale productbeschadiging en goede doseercapaciteit.

Frisdrank

Energy drinks geven een boost aan de gebruiker maar zeker ook aan het productievolume! Flexibiliteit in het verwerken van uiteenlopende recepturen is zeer bepalend voor de selectie van de juiste pomp. Grote capaciteiten en wisselende viscositeit zijn typische uitgangspunten bij de keuze voor een spindelpomp, die bovendien de CIP capaciteit voor haar rekening neemt. Vanuit marketing worden telkens weer nieuwe smaken gelanceerd. Dit stelt hoge eisen aan de mengkeuken. Met onze unieke QuattroTec doseerpompen, die vanaf 1 l/h een bereik van 1 : 200 bieden, kunt u de recepturen oneindig combineren. En heeft u te maken met hoge concentraties en een hoog suikergehalte? Met de Mouvex oscillerende zuigerpompen maken wij ongetwijfeld uw (nieuwe) receptuur mogelijk.

 

Fruit- en groentesap

Verse juices, concentraten (FCOJ) of sappen (NFCOJ) worden vanuit o.a. Brazilië verscheept en in Europa in storage tanks geconditioneerd. Het verladen, verwerken, afvullen en steriliseren gaat gelijk op met de groeiende vraag naar gezonde producten. In deze branche is het van groot belang dat de toegepaste pompen grote capaciteiten bij een hoge viscositeit kunnen verwerken. Nieuwe technieken waarbij frozen juices in flexitanks worden vervoerd vragen bovendien steeds meer aandacht voor buitengewone zuigcondities. Hoe extreem uw procescondities ook zijn onze adviseurs denken graag met u mee. Veel juice-producenten vertrouwen al jaren op onze pompen en ervaring. 

Gedestilleerde dranken

Alcohol, suikermassa of gist. Of het nu gaat om een dik- of dunvloeibaar product of om een doseer- of transporttoepassing, ons uitgebreide portfolio biedt eindeloze mogelijkheden bij de productie van gedestilleerde dranken. Bijzonder interessant is ons pakket sealless verdringerpompen. Stelt u zich eens voor: geen asafdichting die smering vraagt, dus geen emissie en ook nog ATEX-gecertificeerd. Vraag onze experts om advies en vergroot de betrouwbaarheid en veiligheid van uw proces.

Koffie

Het verpompen van extract uit indampers is altjid een grote uitdaging voor de gebruikte pompen. In dit gedeelte van het proces is het voorkomen van cavitatie namelijk een belangrijk aandachtspunt. Ook is de toepassing van de juiste slijtvaste pompmaterialen cruciaal voor deze productiefase.  Profiteer van de kennis van onze adviseurs en voorkom onnodige productiestops, overmatige pompslijtage en kosten.