Personal Care en Farmacie

Personal Care en Farmacie

Bij de productie van zowel verzorgings- als farmaceutische producten worden de hoogste eisen gesteld aan de toe te passen procesapparatuur.

De hygiënische pompen die voor deze branche in aanmerking komen hebben het hoogste afwerkingsniveau, met een lage oppervlakteruwheid en hoogwaardige, veelal gecertificeerde, materialen.

Ook andere criteria en specifieke wensen spelen een cruciale rol bij de selectie van de juiste pomp. Denk hierbij aan het aseptisch zijn van de pomp, het meedraaien tijdens de CIP/SIP procedure en een maximale drainability. Voor de hand liggend is de stelregel “first in first out” ter voorkoming van contaminatie.

Onze specialisten adviseren u graag bij de keuze van de perfecte hygiënische pomp voor uw toepassing!

Cosmetische producten

Bij de productie of verwerking van cosmetische en verzorgingsproducten gaat het om het hygiënisch kunnen verwerken van (kleine batches) pasta’s, lotions, crèmes en fragrances. Exclusieve vloeistoffen die “gentle” verpompt moeten worden. Door het hoge aantal batchwissels is het van belang dat de toegepaste pomp snel en eenvoudig gedemonteerd kan worden. Bovendien moet de pomp vaak flexibel kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld als verrijdbare unit. Bij CIP-reiniging wordt meestal gekozen voor een EHEDG-gecertificeerde pomp. Wat de specifieke eisen van de toepassing ook zijn, het is in deze branche essentieel om het productverlies te minimaliseren. Wij informeren u graag over onze mogelijkheden m.b.t. Product Recovery.

 

 

Was- en reinigingsmiddelen

In deze branche is de chemische samenstelling van de vloeistof bepalend voor de juiste pompuitvoering. Een van de meest agressieve reinigingsmiddelen is waterstofperoxide. In dit geval moet contact met aluminium vermeden worden en de toepassing van bestendige elastomeren overwogen worden. Detergenten zijn synthetisch en vaak geproduceerd uit petroleum. Zepen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen en shampoo is een shear-gevoelig product. Voor het “inline” afvullen van al deze, veelal lobbige, vloeistoffen is een intelligente procesbesturing nodig. Belangrijk hierbij is om een pomp zonder pulsatie te kiezen. Alternatieven met een buffertank zijn vaak lastig CIP te reinigen. Vraag naar onze ervaring!

Farmaceutische producten

Hoe voorkom je dat micro-organismen het proces besmetten? Of dat bij een batchwissel productcontaminatie optreedt? Een kritische positie in het proces is zonder meer het pompsysteem. Dankzij onze aseptische pomp met hermetisch dichte metalen balgafdichting wordt contact met de buitenlucht uitgesloten. Andere pompprincipes vragen om de juiste seal-constructie en spersysteem. Specifieke eisen aan de pomp, zoals de oppervlakteruwheid (van 0,3 mm) en drainability leggen de lat hoog. Onze aseptische pompen in RVS 316L met delta-ferriet certificaat en ATEX of Hastelloy zijn nog unieker. Welke standaard u ook hanteert, wij helpen u graag bij de keuze van de optimale hygiënische pompoplossing op maat.