Vlees, Vis en Petfood

Vlees, Vis en Petfood

Gecutterde vlees wordt gezeefd op deeltjesgrootte. Toch is vleesdeeg kwetsbaar voor beschadiging. Voor zover dat kan is dit nog meer het geval bij vis. Visfilet zonder huid verpompen, zonder beschadiging, vereist ervaring en deskundigheid.

Het verpompen van petfood vraagt ook de nodige know-how. De zogenoemde “junks”, grotere herkenbare brokken, moeten namelijk heel door de pomp kunnen. Vaak moet er bovendien rekening worden gehouden met het abrasieve karakter van het te verwerken product of vraagt de asafdichting speciale aandacht, zoals bij het verpompen van dunne en hete gravy.

Ons gevarieerde portfolio verdingerpompen biedt een brede pompkeuze voor de specifieke uitdagingen van deze industrie. Van Moineau (excentrische worm)pompen, tot draaizuiger- of spindelpompen. Kleurstoffen kunnen worden ingemengd met onze Dosymix dynamische mixers. Onze experts helpen u graag met de selectie van de beste pomptechnologie. Onze ervaring met de juiste oplossing maakt de resultaten voorspelbaar.

Slachterijen

Bij het verpompen van deboned meat en gecutterd vlees is een hoge leidingweerstand vaak de grootste uitdaging. Vleesmassa’s kenmerken zich door hun hoge viscositeit. In combinatie met de lage temperatuur en het hoge vetgehalte zijn de afschuifkrachten hoog. Wij hebben ervaring met deze specifieke procescondities. Door de juiste pompkeuze en de toepassing van compleet hopper-pompsystemen  op maat denken wij graag met u mee om de producttoevoer naar de pompkamer te optimaliseren. Zoekt u liever een oplossing voor het verpompen van bloed? Dan zorgen wij er niet alleen voor dat plasmadeeltjes heel blijven. Wij helpen u ook graag om de mechanical seal in goede conditie te houden en bij het ontwerp van uw reinigingsproces.

 

 

Vleesverwerking

Als pompenpartner van diverse bekende worstproducenten beschikken wij inmiddels over een unieke ervaring met het verpompen van vleesmassa’s. Of het nu gaat om het transport met een voedingspomp of het leeghalen van een container met een vatenlediger. Ondanks de combinatie van hoge viscositeit en lage temperaturen weten wij altijd de producttoevoer naar de pomp en de vulling van de pompkamer te optimaliseren. Wij zorgen er ook voor dat vet zodanig verpompt wordt dat er geen separatie optreedt. Met de juiste pulsatevrije pomptechniek en dosering, helpen wij u vooral om het gewicht van elke worst constant te houden. Wilt u ook uw proces verbeteren en overvulling voorkomen? Neem snel contact met ons op.

 

Visverwerking

De impact die vooruitstrevende pomptechnologie op de inrichting van een productieproces kan hebben is nergens zo opvallend als in deze branche. Wij hebben ervaring met het verpompen zonder beschadiging van complete visfilets zonder huid. Zo kunnen hele pneumatische transportsystemen worden vervangen, waardoor meer controle en continuïteit wordt gerealiseerd. Maar ook met het “grovere” werk weten we wel raad. Onze uitgekiende pompoplossingen met geïntegreerde toevoertrechter blijven probleemloos slokken bij de verwerking van viskoppen en snijafval.  Deze ervaringen delen we graag met u!

Snacks

Bij de verwerking van ragout en vleesmassa’s in een gesloten systeem is het van groot belang om een goede controle te hebben over de capaciteit en de temperatuur. Daarbij moet de keuze van de  juiste verdringerpomp uiteraard ook een optimale reiniging garanderen. In andere productieprocessen kan het cruciaal zijn voor de kwaliteit van het eindproduct dat grove groentedeeltjes of stukjes vlees duidelijk herkenbaar blijven. Wat uw procesparameters en specifieke wensen ook zijn, wij delen onze unieke kennis van snackproductie graag met u. Samen bereiken wij het mooiste en lekkerste eindresultaat!

 

Petfood

Tegenwoordig stelt het consument steeds hogere eisen aan de kwaliteit van petfood. Het verschil tussen deze industrie en de productie van voedingsmiddelen voor menselijke consumptie wordt hierdoor steeds kleiner. De hogere kwaliteitsstandaarden bij de productie van petfood maakt het werk van de pomp beduidend “makkelijker”. Er hoeven immers steeds minder botsplinters, grit en nagels verwerkt te worden. Daarentegen vraagt de wijze van reinigen wel steeds meer aandacht. Ook blijft de selectie van het juiste leidingdiameter essentieel voor de betrouwbaarheid van het proces. Wij helpen u hier graag mee zodat u moeiteloos aan de nieuwste eisen van uw markt kunt blijven voldoen.