Heineken

“Wij doen al vele jaren naar volle tevredenheid zaken met Spin Pompen.”

Met maar liefst 176 brouwerijen in ruim 70 landen en een jaarlijks verkocht volume van meer dan 240 miljoen hectoliter bier, is Heineken de afgelopen 150 jaar uitgegroeid tot de tweede grootste en ongetwijfeld meest internationale brouwer en bierleverancier van de wereld.

Om dit enorme succes te kunnen behouden en om ervoor te zorgen dat het bier in alle 190 landen waar het bedrijf actief is altijd precies dezelfde smaak heeft, is het voor de Nederlandse brouwer cruciaal om de samenstelling en kwaliteit van zijn product te allen tijde constant te houden. Dit is daarom ook de belangrijkste prioriteit van Rini van Son, Senior Mechanical Engineer bij de brouwerij in ‘s-Hertogenbosch.

“Geen dozenschuiver”

Een doelstelling die echter alleen met de beste en meest betrouwbare pomptechnologie behaald kan worden en waarvoor Heineken al jaren op Spin Pompen vertrouwt. “Wij doen al vele jaren naar volle tevredenheid zaken met Spin Pompen”, legt Van Son enthousiast uit. “Spin Pompen heeft veel kennis en ervaring in de “food” en geeft altijd degelijk en uitgebreid advies met de juiste tegenvragen. Geen dozenschuiver dus.”

 

 

Dikke gist met spindelpompen verpompen

Zo heeft Heineken voor het afvullen en koelen van de afgewerkte gist naar tankwagens al jaren geleden de van oudsher gebruikte lobbenpompen vervangen door een -in die tijd- nog vrij onbekende pompoplossing van Spin Pompen: de hygiënische spindelpomp, Waar de lobbenpompen, door de afwikkeling van de lobben, moeite hadden met het verwerken van het gas dat in het dikke gist aanwezig is, kunnen de spindelpompen de meegevoerde lucht uitstekend verpompen. Bovendien zorgt de lage NPSHR voor een minimale ontgassing van het product.

“Geen uitdaging te groot”

Sinds de levering van de eerste gistpompen blijft Spin Pompen een belangrijke rol spelen bij de continue verbetering en vernieuwing van processen bij Heineken. “Samen met Spin Pompen hebben we diverse innovaties toegepast die al jaren succesvol in productie zijn”, zegt Rini van Son. “Er lijkt geen uitdaging te groot”.

Mouvex pompen in cruciaal doseerproces

Spin Pompen mocht recentelijk met Heineken meedenken over de vervanging van de toegepaste schottenpompen in een cruciaal doseerproces. Op advies van Spin Pompen koos Heineken voor de Mouvex hygiënische SLS oscillerende zuigerpompen die de gewenste hoge nauwkeurigheid en het gevraagde lineair regelbereik bieden. “De Mouvex pompen zijn EHEDG-gecertificeerd, wat voor ons een absolute must was. Ze zijn veel beter reinigbaar, vergen minder onderhoud en zijn zeer betrouwbaar.”, legt Van Son verder uit.

Duurzaamheid

Daarnaast past de keuze van Heineken voor de unieke pomptechnologie van Mouvex, door de Product Recovery mogelijkheid en de lagere energiekosten, ook heel goed bij het duurzaamheidsbeleid van de brouwer. Rini van Son: “Wij willen een groene brouwerij zijn. Onze engineering en productie moeten zo duurzaam mogelijk zijn. Met Mouvex besparen we op energie en grondstoffen. Dat is belangrijk voor ons”.

 

 

Ga terug naar het caseoverzicht