Ysco

“Mouvex maakt het leven eenvoudiger. Geen stress.”

Bij de productie van ijsproducten wordt de ijsmix door een geschraapte warmtewisselaar verpompt. Hierin worden de ijskristallen gevormd. Om een ijs van goede kwaliteit – met de juiste smaak en mondgevoel – te kunnen produceren, is het heel belangrijk dat het ijsmengsel gecontroleerd door de warmtewisselaar (de ijsmachine) heen stroomt. De toegepaste procespompen moeten ervoor zorgen dat de ijsmix, ook bij wisselende omstandigheden, met een constante flow verpompt wordt.

Ysco

Met twee productievestigingen in Langemark (België) en Argentan (Frankrijk) en een jaarlijks productievolume van maar liefst 174 miljoen liter ijs is Ysco, die deel uitmaakt van landbouwcoöperatie Milcobel cvba, een van de belangrijkste producenten van private-label ijs in Europa. In de Belgische productievestiging paste Ysco tot voor kort centrifugaalpompen toe voor de productie van zijn diverse ijsproducten.

Hogere viscositeit

Door de toenemende vraag naar ijs met complexere recepten (met verschillende ingrediënten en smaakstoffen) is de viscositeit van ijsmixen de laatste jaren steeds hoger geworden. “ De centrifugaalpompen werken niet naar tevredenheid bij het verpompen van ijsmixen met een viscositeit boven 500 cP, of zelfs 2.500 cP”, aldus Krist Levrouw, engineering assistant van de Belgische producent. “Onder deze omstandigheden zijn centrifugaalpompen niet in staat om voldoende druk te creëren. Een ander nadeel is dat de tanks niet goed worden geleegd, wat erin resulteert dat er veel product wordt verspild”.

De Mouvex oplossing

Op advies van Spin Pompen vertrouwt de Belgische fabriek van Ysco voor deze belangrijke processtap nu dagelijks op de Mouvex EHEDG-gecertificeerde SLS oscillerende zuigerpompen. De pompen zijn in staat om alle ijsmixen, ondanks hun verschillende viscositeit van 500 tot 2.500 cP, met een constante flow te verpompen. De goede prestaties van de pompen worden niet beïnvloed door de lange afstand van 220 m die tussen de voorraadtanks en de geschraapte warmtewisselaar moet worden overbrugd.

 

 

“Mouvex maakt het leven eenvoudiger”

Kris Levrouw vertelt enthousiast over zijn ervaring met de Mouvex pompen. “Elke stap in het proces is belangrijk. Elke stap is ingewikkeld maar de Mouvex pomp maakt het leven eenvoudiger. Geen stress”, aldus Levrouw. Bovendien is Kris Levrouw heel goed te spreken over het gebruiksgemak van de pomp. “De pomp is eenvoudig te bedienen, te reinigen en te onderhouden. Iedereen kan deze gebruiken. Omdat we 24 uur per dag produceren is dit voor ons heel belangrijk.”

Ga terug naar het caseoverzicht