Pomp onderhoud

Pompen vervullen een cruciale rol in elk productieproces. Ons deskundige service-team houdt uw pompen daarom graag in topconditie. Door grondige inspecties en vooruitstrevend preventief pomp onderhoud verlengen wij de levensduur van uw hygiënische pompen en verbeteren wij de uptime van uw proces. Zo voorkomt u de rompslomp en hoge kosten van spoedreparaties en ongeplande productiestops. Wilt u de volgende stap zetten in het onderhoud van uw hygiënische pompen? Onze ervaren service-afdeling staat voor u klaar.

Pompinspecties

Onze uitgebreide pompinspecties hebben als doel de conditie-monitoring van uw pompen en het uitvoeren van het eerst benodigde onderhoud. Onze gekwalificeerde monteurs inspecteren met de grootste zorg de algehele staat, werking, uitlijning en het geluidsniveau van uw pomp. Ze controleren de pomp bovendien op eventuele lekkages en overmatige trillingen. Daarnaast worden de aansluiting en de werking van de sealspoeling en de oliekwaliteit grondig gechecked. De inspectie gaat echter verder dan de pomp. Zo controleren onze technici ook altijd de procescondities op bijvoorbeeld overdruk en cavitatie en geven u graag extra advies over het gebruik en onderhoud van uw pomp.

Monitoring

Voorkomen is beter dan genezen. Met onze ultramoderne i-Alert monitoring tool kan elke pomp, van welk merk ook, nauwkeurig worden gemonitord. Het device, dat voorzien is van Bluetooth-technologie, meet de vibraties, temperatuur en bedrijfsuren van de pomp en houdt deze 24 uur per dag in de gaten. De alarm-functie signaleert afwijkingen van de gemeten parameters direct. Hierdoor kunnen technische problemen en ongeplande productiestops worden voorkomen. Bovendien kunnen de log-gegevens, in combinatie met de procesdata, naar de oorzaak van de eventuele storingen leiden.

Trillingsanalyses

Abnormaal trillingsgedrag is niet alleen hinderlijk. Het kan een teken zijn van lagerdefecten, versleten onderdelen, een onbalans of verkeerde uitlijning. Daarom maken wij gebruik van de toonaangevende Bearing Defender monitoring tool. Dankzij de draadloze sensor en slimme indicatoren van de app kunnen wij de juiste diagnose stellen. Zo geven wij u snel advies over de condities van uw pomp en verbeteren wij op een eenvoudige manier de betrouwbaarheid van uw machinepark. Lees meer over onze trillingsanalyses.

Pomp uitlijnen

Veel schadegevallen aan pompen en procesapparatuur worden veroorzaakt door het verkeerd uitlijnen van de pomp. Ook leidt een slechte uitlijning vaak tot de vroegtijdige uitval van lagers, seal-lekkages, onnodige trillingen of geluidsoverlast. Onze service-engineers maken gebruik van een geavanceerd digitaal uitlijnsysteem om de uitlijning van elke pomp uiterst nauwkeurig te controleren en te corrigeren. Zo eenvoudig heeft u nog nooit bespaard op de onderhoudskosten van uw pompen en installatie.

Onderhoudscontracten

Onze service-afdeling biedt verschillende onderhoudscontracten. Welk service-niveau u ook kiest, u bent altijd verzekerd van het juiste pomp onderhoud volgens de hoge kwaliteitsstandaarden van onze service-organisatie. Bovendien kunt u ons dan standaard 24/7 bereiken. Onze service-specialisten helpen u graag verder bij de keuze van het contract dat het beste bij uw onderhoudsbehoeften en bedrijfsvoering past. Zo geniet u binnenkort zorgeloos van uw goed onderhouden pompen! Lees meer over onze onderhoudscontracten.