Nieuwe HCH spindelpomp

Lancering nieuwe HCH high flow spindelpomp

Bornemann introduceert haar nieuwste innovatie: de HCH hygiënische spindelpomp. Met een maximaal debiet van maar liefst 1.500 m3 /uur is deze nieuwe pomp de hygiënische verdringerpomp met de hoogste capaciteit in de markt.  

HCH High Flow

De nieuwe HCH pomp is een aanvulling op de succesvolle SLH serie hygiënische spindelpompen van Bornemann. Met deze unieke high flow pomp is het mogelijk om de specifieke eigenschappen van de spindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden in de voedingsmiddelen-, zuivel- en drankenindustrie.

Viskeuze en dunne vloeistoffen

De HCH pomp van Bornemann is zeer geschikt voor het verpompen, op een hoge capaciteit, van viskeuze vloeistoffen (tot 50.000 cP) zoals  geconcentreerde tomatenpuree/pasta. Maar hij kan ook dienen voor laad- en los-toepassingen van bijvoorbeeld geconcentreerde vruchtensappen. Met een aangepast toerental kan de pomp met gemak 30.000 cP verwerken op 200 m3/uur. Serieuze getallen waarbij in de markt van hygiënische pompen het aanbod zeer beperkt is.

Bij het verpompen van dunvloeibare vloeistoffen, zoals sappen/juices of weistromen, op een hoge viscositeit tot 1.500 m3/uur, biedt de nieuwe HCH pomp ook uitkomst, waar centrifugaalpompen hun beperking in viscositeit kennen.

Pulsatievrije werking

Naast de heel hoge flow biedt de HCH spindelpompen als belangrijk voordeel een pulsatievrije werking, zonder drukstoten. Dit in tegenstelling tot de lobbenpompen die tot nu toe vaak voor soortgelijke toepassingen werden ingezet.

Lange levensduur

Het pomphuis van de HCH high flow spindelpomp is voorzien van een tweezijdige instroomopening. De ontstane uitbalancering van axiale krachten en de  geringe lagerbelasting garanderen een lange levensduur. Door de afwezigheid van “metal-to-metal” contact biedt het speciale ontwerp van de HCH serie tevens weinig slijtage en productbeschadiging.

Flexibiliteit in gebruik

De HCH serie biedt een grote gebruiksflexibiliteit. De draairichting van de pompen is omkeerbaar. Deze high flow pompen kunnen bovendien worden geleverd met verschillende spindels. De HCH high flow pompen lenen zich voor een brede druk-range tot 25 bar en leveren hoge prestaties op zowel dunne als viskeuze vloeistoffen. Als procespomp hebben de HCH pompen een maximale flow van 1.500 m3/uur. Bij het gebruik als CIP-pomp is de maximale capaciteit maar liefst 1.750 m3/uur.

Klik hier om meer te weten over de HCH pomp of neem contact op met een van onze specialisten (+31 (0) 592 61 41 21).