Mouvex H-FLO: hygiëne-uitblinker

Reinigbaarheid: de Mouvex H-FLO oscillerende zuigerpomp blinkt uit

De nieuwe H-FLO hygiënische oscillerende zuigerpomp van Mouvex is de opvolger van de succesvolle SLS-serie van de fabrikant. Naast de belangrijke voordelen van het Mouvex werkingsprincipe staat deze nieuwe pompgeneratie voor een onmiskenbare vooruitgang, niet alleen op het gebied van rendement en inzetbaarheid maar zeker ook wat hygiëne betreft. Hieronder laten wij zien waarom deze unieke EHEDG-gecertificeerde pomp qua reinigbaarheid de officiële hygiëne-normen overtreft.

 

Mouvex H-FLO oscillerende zuigerpomp

 

Krachtige CIP-reiniging

Bij de nieuwe H-FLO serie van Mouvex zorgen een aantal innovaties voor een nog hoger niveau van reinigbaarheid. Zo maken de vernieuwde interne vormgeving van de pomp en de tangentiële pompinlaat de CIP-reiniging krachtiger en dus efficiënter. 

“Product recovery” mogelijkheid

Een ander bijzonder voordeel van het werkingsprincipe van de Mouvex oscillerende zuigerpompen is de zogenaamde “product recovery” mogelijkheid.

Een Mouvex pomp is niet alleen zelfzaanzuigend maar ook in staat om lucht te comprimeren. Daardoor worden zowel de zuig- als de persleidingen veel beter geleegd. Naast de enorme vermindering van productverspilling (van minimaal 60 tot 80%) en de bijbehorende besparingen heeft dit een gunstig effect op de reinigbaarheid van leidingen, waar minder restproduct achterblijft en weggespoeld hoeft te worden.

Volledig drainable design

Het pomphuis van de H-FLO oscillerende zuigerpomp is zodanig ontworpen dat het helemaal draineerbaar is, waardoor er geen product of vloeistof in de pomp achter kan blijven.

ECS optie

Met de nieuwe ECS (Easy Clean System) optie is de CIP-bypass functie volledig in de H-FLO pomp geïntegreerd. Het leidingwerk rond de pomp kan zonder externe bypass-leiding en -kleppen uitgevoerd worden. De belangrijkste nadelen van een bypass-leiding worden hierdoor voorkomen. Denk hierbij aan de veroudering van stilstaand product en de resulterende ongewenste bacteriegroei in de CIP-bypass tijdens de gehele productiecyclus.

EHEDG-certificering

Zoals de rest van de Mouvex range zijn de H-Flo oscillerende zuigerpompen EHEDG-gecertificeerd voor CIP en SIP.

Meer weten over de H-FLO oscillerende zuigerpomp van Mouvex? Kijk hier of neem contact op met ėėn van onze adviseurs (info@spinpompen.nl; tel.: +31 (0)592 61 41 21).