Nieuw Easy Clean System

Mouvex H-FLO serie nu leverbaar met ECS optie

 

De H-FLO serie oscillerende zuigerpompen van fabrikant Mouvex is sinds kort leverbaar met een unieke nieuwe feature: het Easy Clean System (ECS). Deze slimme oplossing maakt het gebruik van een externe CIP-bypass overbodig en zorgt voor een eenvoudig en efficiënter CIP-proces.

Geen CIP-bypass

Het Easy Clean System is speciaal ontwikkeld om het cippen van de Mouvex pomp sneller en gemakkelijker te maken.  Met deze uitgekiende optie is de CIP-bypass functie volledig in de pomp geïntegreerd. Hierdoor kan het leidingwerk rond de pomp zonder externe bypass-leiding en -kleppen uitgevoerd worden. 

Ondanks de afwezigheid van een aparte CIP-bypass leiding blijft de reiniging op volle CIP-capaciteit mogelijk, waardoor de maximale efficiency van het reinigingsproces gegarandeerd wordt. 

Unieke werking

Speciaal voor de Cleaning-In-Place is het transmissieblok van de H-FLO oscillerende zuigerpomp met ECS voorzien van een luchtaansluiting. 

Als er tijdens de reiniging perslucht -met een druk van 4 bar- in het transmissieblok wordt gebracht, wordt de balg in de pomp uitgerekt. Er ontstaat ruimte tussen de disc en de cilinder, waardoor de CIP-vloeistof optimaal en met een minimale drukval door de pomp kan stromen.

Het Easy Clean System kan worden toegepast tot een maximale zuigdruk van 6 bar op de pompinlaat tijdens het cippen. 

 

 

Voordelen van het Easy Clean System

Het ECS is bijzonder eenvoudig te installeren en te gebruiken. Daarnaast biedt de unieke optionele feature een aantal belangrijke pomp technische en procesmatige voordelen:

  • De opstelling is compacter en de installatiekosten lager doordat het gebruik van een externe CIP-bypass overbodig is.
  • De hygiëne van de complete installatie wordt naar een hoger niveau getild. Het ECS voorkomt het grote nadeel van een klassieke bypass-leiding: de veroudering van het stilstaande product en de bacteriegroei tijdens de gehele productiecyclus.
  • Met het ECS is het niet nodig om de pomp tussen de warme en koude fasen van de CIP af te laten koelen, waardoor de CIP-procedure sneller uitgevoerd kan worden. 
  • De Cleaning-In-Place is mogelijk zonder extra speling in de interne pompconstructie. Zo verliest de pomp geen rendement en blijft deze bovendien 100% volumetrisch. 
  • Bij toepassing van het ECS zijn de druk aan de binnenkant en de druk aan de buitenkant van de balg in evenwicht. De pomp is daardoor minder gevoelig voor waterslag en/of de drukschommelingen die tijdens de CIP reiniging kunnen ontstaan. 
  • Het optionele systeem beperkt de drukval over de pomp tijdens de CIP-reiniging. Hierdoor blijft de maximale capaciteit van de CIP+ pomp beschikbaar voor de reiniging van de installatie.

Upgrade is mogelijk

Het Easy Clean System kan geleverd worden met alle H-FLO modellen (behalve H-FLO 65/50) van Mouvex. Ook is deze optie beschikbaar op de SLS4 en SLS8 oscillerende zuigerpompen.

De upgrade van al geïnstalleerde pompen met dit slimme CIP-systeem behoort eveneens tot de mogelijkheden. De al aanwezige perslucht voorziening van het traditionele CIP-proces kan voor het ECS systeem hergebruikt worden.

Wilt u ook uw CIP-proces optimaliseren? Neem dan snel contact op met één van onze experts (tel. +31 (0)592 61 41 21, info@spinpompen.nl).

Bekijk de ECS brochure of lees meer over de H-FLO serie.

 

                 

(1) Disc en cilinder in contact tijdens proces      (2) Voor de CIP wordt d.m.v. perslucht in
                                                                                          transmissieblok ruimte tussen disc en
                                                                                          cilinder gecreëerd.