Nieuw: Bucket Unloading System

Murzan BUS: 20 l emmer binnen 1 min. leegpompen

Murzan introduceert het Bucket Unloading Systeem (BUS), de nieuwste innovatie voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. De unieke BUS installatie is uitgevoerd met een hygiënische Murzan membraanpomp en zorgt voor een aanzienlijke productiviteitswinst. Zo is het mogelijk om een emmer met 25 kg viskeus product binnen 1 minuut volledig leeg te pompen.

Het Bucket Unloading System van Murzan is speciaal ontwikkeld voor het legen van 20 liter emmers, waardoor viskeuze grondstoffen en ingrediënten snel, ergonomisch en gedoseerd aan het productieproces toegevoegd kunnen worden.

Hygiënische installatie
De BUS installatie biedt uitstekende hygiënische eigenschappen. De PI50 dubbele membraanpomp waarmee het systeem uitgevoerd is, is volledig uit RVS vervaardigd en EHEDG-gecertificeerd. De toegepaste elastomeren voldoen aan de FDA en EG 1935/2004 eisen.

De pomp is gemonteerd op een roestvaststalen liftsysteem dat uitgerust is met een speciaal door Murzan ontwikkelde RVS volgplaat. Zowel de 2 luchtcilinders, die voor de verticale beweging van het liftsysteem zorgen, als het gehele frame zijn ook in roestvaststaal uitgevoerd.

Desgewenst kan het BUS-systeem in CIP-reinigbare uitvoering worden geleverd.

 

Murzan BUS bucket unloading system

 

Meer productiviteit, minder verspilling
Het Bucket Unloading System van Murzan beschikt over een gebruiksvriendelijk pneumatisch bedieningspaneel. Het biedt een bijzonder eenvoudige en vooral snelle werking. Het is namelijk mogelijk om een emmer, die gevuld is met 25 kg viskeus product, in minder dan 1 minuut leeg te pompen.

Daarnaast is de volgplaat van de BUS voorzien van een speciale afstrijker. Deze zorgt ervoor dat de wand van de emmer helemaal schoon gestreken wordt, waardoor de verspilling van product dat in de emmer achterblijft tot een minimum beperkt blijft. Hierbij is minder dan 2% restproduct doorgaans goed haalbaar.

Uit de emmer verpompte grondstoffen en ingrediënten kunnen bovendien, bij gebruik van een slagenteller, gedoseerd worden. Per slag wordt een volume van 1 liter aan het productieproces toegevoegd.

Van karamel tot shampoo-basis
De BUS installatie van Murzan is geschikt voor een breed scala vloeistoffen met een hoge viscositeit tot wel 200.000 cP. In de voedingsmiddelenindustrie kunnen emmers die gevuld zijn met bijvoorbeeld karamel, chocolade, ijs of fruitpuree probleemloos en in een mum van tijd worden leeggepompt.

Het systeem leent zich voor uiteenlopende toepassingen in zowel de cosmetische als de farmaceutische industrie. Emmers met (gezichts)crème, lanoline, vaseline en shampoo-basis kunnen worden verwerkt zonder dat droogloop en overdruk de pomp beschadigen.

Opties
Het Bucket Unloading System kan optioneel worden voorzien van een elektronisch gestuurde pomp. Voor een nog hoger niveau van ergonomie kan het systeem met een verlengde transportband (conveyor) geleverd worden.

De BUS installatie van Murzan is geschikt voor een persdruk tot 6 bar.

Klik hier om meer te lezen over de Murzan range Drum Unloading systemen of neem contact op met één van onze specialisten.