Nieuwe Ampco ZP3A pomp

Nieuwe Ampco ZP3A aseptische pomp

Ampco heeft onlangs de nieuwe ZP3A aseptische draaizuigerpomp gelanceerd. Met deze speciale uitvoering van de gepatenteerde ZP3 serie wordt een uniek niveau van hygiëne en reinigbaarheid bereikt op het gebied van draaizuigerpompen.

 

Aseptische uitvoering
Het ontwerp van de ZP3A aseptische pomp is gebaseerd op de gepatenteerde technologie van de bestaande ZP3 serie van Ampco.

Het pompdeksel van de ZP3A draaizuigerpomp is echter voorzien van een speciaal ontworpen Teflon (PTFE) afdichtingsring. Daarnaast beschikt deze nieuwe pomp van Ampco over stoomsloten. Dankzij deze nieuwe additionele features, waarmee elke standaard ZP3 draaizuigerpomp geüpgraded kan worden, is de ZP3A pomp geschikt voor Sterilization-In-Place (SIP). De stoomsloten zorgen er bovendien voor dat bacteriële contaminatie, zowel naar binnen als naar buiten toe, voorkomen wordt.

De nieuwe ZP3A pomp van Ampco beschikt daarnaast over hetzelfde unieke gepatenteerde pomphuis als de “standaard” ZP3. Hierdoor is de pomp volledig drainable en wordt het optimale niveau van CIP en SIP reinigbaarheid met maximale pomp-efficiency bereikt.

Het resultaat is een volkomen aseptische draaizuigerpomp, die zowel qua reinigbaarheid als hydraulisch rendement, een unieke positie op de markt inneemt.

 

Unieke seal-technologie
De ZP3A aseptische draaizuigerpomp maakt gebruik van de seal-technologie van de ZP3 pomp. Dankzij de gepatenteerde seal-kamer heeft de pomp geen dode ruimtes, waardoor er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven.

De uitgekiende front-loaded seals bevinden zich bovendien dichterbij de product-flow. Daardoor kunnen de seals tijdens de CIP/SIP-reiniging nog beter gespoeld worden. De toepassing van de front-loaded seals zorgt er ook voor dat de asafdichting vervangen kan worden zonder het zware pomphuis uit het leidingwerk te halen. Dit maakt het uitvoeren van onderhoud eenvoudiger en sneller.

Upgrade
De ZP3A aseptische draaizuigerpomp van Ampco kan geleverd worden in 5 verschillende modellen en biedt een maximale capaciteit van 103 m³/uur. De ZP3A range is geschikt voor een maximale druk van 21 bar en een maximale viscositeit van 1.000.000 cP.

Het is mogelijk om elke bestaande ZP3 draaizuigerpomp tot een volledig aseptische ZP3A pomp te upgraden. Zo kan de houdbaarheid van het verpompte product met een minimale investering en zonder ingrijpende procesaanpassingen worden verbeterd.

Lees meer over onze range lobbenpompen en draaizuigerpompen van Ampco. Neem voor vragen of aanvullende informatie over de nieuwe ZP3A draaizuigerpomp contact op met een van onze adviseurs (info@spinpompen.nl ; tel. 0592-61 41 21).