Food grade slang

Nieuwe Delasco food grade slang

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie zijn de DL/DSC slangenpompen van PCM Delasco tegenwoordig ook leverbaar met een CIP-reinigbare food grade slang. Deze slang voldoet aan de EG 1935/2004 en FDA 21CFR177.2600 normen.

Nieuwe food grade slang
De DL/DSC peristaltische pomp van PCM Delasco wordt al jaren succesvol ingezet voor het verpompen van de meest corrosieve en abrasieve vloeistoffen. Met de nieuwe food grade slang is de DL/DSC slangenpomp nu ook toe te passen voor een breed scala aan hygiënische applicaties in de levensmiddelenindustrie.

De hygiënische slang bestaat uit een witte liner van nitrilrubber (NBR) gevulkaniseerd in een met 4-lagen vezelversterkte slang. Dit witte gedeelte van de slang komt in contact met de verpompte vloeistof. Deze speciale hygiënische slang van PCM Delasco is geschikt voor het verpompen van voedingsmiddelen. De slang voldoet aan de strengste hygiënenormen en is EG 1935/2004 en FDA 21 CFR 177.2600 gecertificeerd.

CIP en lange levensduur
De versterkte food grade slanguitvoering is ontworpen voor hoge drukken tot 10 bar. Ook is de slang bestand tegen hoge temperaturen tot 80°C. Hierdoor kan de food grade slang d.m.v. CIP (Cleaning-In-Place) gereinigd worden.

Daarnaast is de Delasco food grade slang voorzien van een extra buitenlaag uit natuurrubber. Deze constructie geeft de slang een uitstekende mechanische bestendigheid en extra lange levensduur t.o.v. slangen uit “standaard” nitrilrubber.

PCM Delasco DL/DSC
De DL/DSC pompenseries nemen door hun betrouwbaarheid en lage gebruiks- en onderhoudskosten een opvallende positie in op de markt van peristaltische pompen.

De DL/DSC zijn namelijk uitgevoerd met rollers. Deze constructie zorgt voor een betere smering en hierdoor een langere levensduur van de slang. Bovendien zijn de DL/DSC pompen voorzien van een doordachte aansluitflens die snel en eenvoudig gemonteerd kan worden.

Voor alle applicaties waarbij een peristaltische pomp de voorkeur geniet biedt de food grade slangenpomp van Delasco een eenvoudige oplossing die een hoog niveau van voedselveiligheid en reinigbaarheid uitstekend combineert met lage life cycle costs.

De DL/DSC slangenpompen van PCM Delasco hebben een maximale capaciteit van 68 m³/uur en zijn geschikt voor een viscositeit tot 40.000 cP. Naast de food grade slangen zijn de pompen ook te leveren met slangen uit natuurrubber (NR) en EPDM.