Mouvex breidt H-FLO range uit

Nieuwe H-FLO 40 oscillerende zuigerpomp

Mouvex introduceert de H-FLO 40 oscillerende zuigerpomp en breidt hiermee haar innovatieve H-FLO range verder uit. De H-FLO 40 pomp biedt een maximale capaciteit van 43 /uur en een maximale druk van 10 bar. Naast dit nieuwe model is de H-FLO serie ook in de eerder dit jaar op de markt gebrachte H-FLO 50 en H-FLO 65 modellen leverbaar. 

Wij zetten de 10 belangrijkste voordelen van deze nieuwkomer in de H-FLO range voor u op een rijtje:

1. Hogere capaciteit
Het compleet vernieuwde pompdesign geeft de H-FLO 40 een verhoogd volumetrisch rendement. Het resultaat is een flink verbeterde capaciteit  t.o.v. een oscillerende zuigerpomp van vergelijkbare grootte uit de vorige (SLS) serie. 

2. Hoge viscositeit tot 10.000 cP
De H-FLO 40 is geschikt voor vloeistoffen met een viscositeit tot maar liefst 10.000 cP. Dit komt door de grotere excentriciteit van de disc, die de pomp een groter slagvolume en gunstigere NPSHr geeft.

3. Grote vaste delen
Dankzij de grote excentrische offset van de as is de nieuwe zuigerpomp in te zetten voor het verpompen van vloeistoffen met zachte vaste delen tot wel 17 mm. 

4. Effectieve CIP
De innovatieve interne vormgeving en tangentiële pompinlaat zorgen voor een verbeterd effect van de CIP reiniging.

5. CIP zonder bypass
De H-FLO 40 oscillerende zuigerpomp kan met de ECS optie geleverd worden (Easy Clean System). Deze slimme oplossing maakt het gebruik van een externe CIP-bypass overbodig en maakt het CIP-proces eenvoudig en efficiënter. 

6. Onderhoudsgemak
Door het vernieuwde ontwerp van de disc-bevestiging zijn er zijn geen speciale gereedschappen nodig voor het uitvoeren van onderhoud. 

7. Extra inbouwflexibiliteit
Voor een maximale gebruiksflexibiliteit is het mogelijk om de positie van de inlaat-aansluiting, ook na levering, naar wens aan te passen.  

8. Compacter
Door de nieuwe compacte balgconstructie zijn de H-FLO oscillerende zuigerpompen, voor een vergelijkbare capaciteit, kleiner dan hun voorgangers.

9. 100% dicht
De nieuwe H-FLO 40 pomp zijn volledig hermetisch dicht. De driedubbelwandige RVS balg (asafdichting) geeft extra zekerheid tegen lekkage en een nog hoger niveau van productveiligheid. 

10. Lineaire en zachte werking
Door het unieke Mouvex werkingsprincipe hebben de H-FLO 40 pompen een uiterst lineaire en quasi pulsatievrije flow. Hierdoor zijn de pompen bijzonder geschikt voor (inline) doseertoepassingen. Ook zijn de Mouvex zuigerpompen een perfecte pompkeuze voor het verwerken van kwetsbare en shear-gevoelige producten. 

Wilt u meer weten over de vele voordelen van de nieuwe H-FLO 40 oscillerende pompen van Mouvex? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. Ze vertellen u ook graag meer over de enorme besparingen die u dankzij de product recovery mogelijkheid van de Mouvex zuigerpompen kunt realiseren.

Klik hier om meer te lezen over de Mouvex range oscillerende zuigerpompen.