Nieuwe Mouvex HFLO range

Nieuwe H-FLO serie van Mouvex

Mouvex introduceert de nieuwe hygiënische H-FLO range, de opvolger van de succesvolle SLS serie. Met deze innovatieve range wordt de capaciteit van de Mouvex oscillerende zuigerpompen nagenoeg verdubbeld, van 36 naar 65 m3/uur.

Hoog volumetrisch rendement

De nieuwe H-FLO serie kenmerkt zich door zijn innovatieve design met een verhoogd volumetrisch rendement. Hierdoor zijn de H-FLO pompen voor hogere debieten inzetbaar dan de huidige SLS pompen en volstaat vaak, voor dezelfde capaciteit, een kleiner pomptype. 

Upgrade van de SLS range

Mouvex start het upgraden van de complete SLS serie met de lancering van het grootste H-FLO model: de H-FLO 65. Hiermee verhoogt Mouvex de maximale capaciteit van zijn range hygiënische oscillerende zuigerpompen van 36 naar maar liefst 65 m3/uur. Door het toepassen van een grotere excentriciteit van de disc is ook het slagvolume van de H-FLO serie vergroot. Dit resulteert is een gunstigere NPSHr, waardoor oscillerende zuigerpompen nu toepasbaar zijn voor een viscositeit tot 10.000 cP. 

Verbeterde gewicht/capaciteit verhouding

Dankzij hun verbeterde gewicht/capaciteit verhouding hebben de  H-FLO pompen bovendien een competitieve prijsstelling. Bij het verpompen van shear-gevoelige en kleverige massa’s zullen deze nieuwe oscillerende zuigerpompen daardoor zeker uitstekend kunnen concurreren met lobbenpompen.

100% dicht

De Mouvex H-FLO zuigerpompen zijn, net als de SLS pompen, 100% hermetisch dicht. Doordat de disc een oscillerende beweging heeft en dus niet roteert bestaat de asafdichting uit een onderhoudsvrije driedubbelwandige metalen balg. Deze biedt een lange levensduur en een standaardfabrieksgarantie van 2 jaar. Door zijn compacte bouwwijze zorgt de vernieuwde balgconstructie voor de kleinere afmetingen van de nieuwe pompenserie. 

Unieke oscillerende werking

Het unieke oscillerende principe van de H-FLO pompen geeft een uiterst lineaire en nagenoeg pulsatievrije flow. Hierdoor zijn de pompen goed inzetbaar voor het (inline)doseren van vloeistoffen met zowel hoge als lage viscositeiten. Door het volumetrische werkingsprincipe en de lage snelheden zijn de nieuwe Mouvex H-FLO pompen bovendien zeer geschikt voor kwetsbare (shear gevoelige) producten. Daarnaast zijn de pompen CIP reinigbaar en opgebouwd volgens de EHEDG en EC1935-2004 richtlijnen. De volledige CIP flow kan zonder by-pass door de pomp gestuurd worden, wat zorgt voor aanzienlijke besparingen op de installatiekosten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze nieuwe oscillerende zuigerpomp? Neem contact op met een van onze specialisten (tel.+31 (0) 592-61 41 21 of info@spinpompen.nl).