Visco-Hopper

Nieuwe hygiënische Visco-Hopper

Hoge viscositeit en hygiëne gaan prima samen

 

Om steekvaste massa’s probleemloos en effectief in de kamer van een verdringerpomp te kunnen krijgen wordt een zogenaamde hopperpomp (of trechterpomp) toegepast. Door de zeer hoge viscositeit is aanzuigen namelijk niet meer mogelijk. De hopperpomp is daarom voorzien van een toevoerschroef. Deze zorgt er niet alleen voor dat er voldoende voordruk is maar voorkomt ook een eventuele verstopping of brugvorming in de hopper.

Hygiëne
Door de steeds hogere hygiënische eisen in vele branches van de voedingsmiddelenindustrie zien we dat er tegenwoordig vaker gekozen wordt voor een combinatie met een hygiënische (EHEDG-gecertificeerde) verdringerpomp. Denk hierbij aan een HyCare excentrische wormpomp van PCM of een hygiënische/aseptische SLH-4G spindelpomp van Bornemann. Voor een optimaal hygiënisch resultaat is het bij een dergelijke opstelling uiteraard van groot belang dat niet alleen de pomp maar ook het toegepaste toevoersysteem zeer goed reinigbaar is.

De nieuwe Visco-Hopper
Daarom heeft onze eigen engineeringsafdeling een nieuwe hooghygiënische trechter ontwikkeld: de Visco-Hopper. Het speciale conische ontwerp van deze unieke trechter zorgt voor minder hoeken, waardoor een veel effectievere reiniging bereikt wordt.

 

     

 

Hoewel deze innovatieve hopper met elke hygiënische pomptechnologie toegepast kan worden, is, voor een optimale reinigbaarheid, de combinatie met de Bornemann hygiënische schroefspindelpomp voor de hand liggend. Zo wordt er namelijk een compleet CIP-reinigbare pompoplossing gecreëerd! Het beste bewijs dat het verwerken van zwaar viskeuze producten niet meer ten koste van hygiëne en reinigbaarheid hoeft te gaan…

 

Wilt u ook de meest viskeuze producten probleemloos verpompen? Wat uw opstelling, toepassing of hygiënische eisen zijn, onze specialisten denken graag met u mee om de beste combinatie van voordrukschroef en pomptype te vinden. Lees hier meer over de uitgebreide mogelijkheden van onze hopperpompen.