Nieuwe DX slangenpomp

Nieuwe DX food grade slangenpomp

PCM breidt zijn recent gelanceerde Delasco DX serie peristaltische pompen verder uit. De fabrikant kondigt de komst van de nieuwe food grade DX slangenpomp aan. Deze compacte hygiënische pomp is voorzien van een NBR foodgrade slang en ideaal voor het verwerken van levensmiddelen met abrasieve of corrosieve eigenschappen en slurries met een hoog gehalte aan vaste delen.

 

 

Food grade slang
De slang van de nieuwe Delasco DX foodgrade slangenpomp is vervaardigd uit zwart nitrilrubber (NBR) en voldoet aan de EG 1935/2004 en FDA normen. De innovatieve DX peristaltische pomp is daarom ook inzetbaar voor uiteenlopende hygiënische pomp- en doseerapplicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

De food grade slang kan bovendien toegepast worden bij hoge temperaturen tot 80°C, waardoor de DX pomp probleemloos in de CIP-reiniging opgenomen kan worden.

Van jam tot viscera
De nieuwe food grade DX slangenpomp is bijzonder geschikt voor het verpompen/doseren van abrasieve producten die pitjes, zaden en andere zachte of harde deeltjes bevatten. Denk hierbij aan jam, groentepuree en vruchtenbereidingen.

Daarnaast is de slang goed bestand tegen corrosieve vloeistoffen (bijv. kleurstoffen of fosforzuur). Ook leent deze pompuitvoering zich uitstekend voor het verwerken van producten met een hoog gehalte aan vaste delen, tot maar liefst 80%. Zo kunnen kwetsbare (bij)producten zoals viscera, zonder structuurbeschadiging, verpompt worden in o.a. de vlees- en petfood industrie.

Lage TCO
Evenals de rest van de Delasco range van PCM is de nieuwe DX serie peristaltische pompen ontwikkeld met het oog op lage gebruiks- en onderhoudskosten. Zo hebben de DX pompen maar één slijtdeel: de slang. Het nieuwe pompdesign met unieke limoenvormige rotor zorgt voor een geoptimaliseerde slangcompressie en de verlenging van de levensduur van de slang.

De rotor lagering is in de pomp geïntegreerd. Daardoor worden de lagers van de motorreductor minder belast en volstaat de toepassing van een standaard aandrijving.

Met het unieke Smart Quick release systeem, de slimme aansluitflens van PCM Delasco, is het bovendien mogelijk om de slang in enkele minuten te (de)monteren en/of vervangen. Daarnaast zorgt het lage toerental voor een energie efficiënte pompwerking.

DX range
De DX serie slangenpompen is de opvolger van de DL en DSC series en is leverbaar in 11 verschillende pompgroottes. De nieuwe range biedt een maximale capaciteit van 55 m³/uur (100 m³/uur in “dual”-uitvoering) en is geschikt voor een druk tot 15 bar en een maximale viscositeit van 40.000 cP.

Voor het verpompen van hoogviskeuze producten of voor grote zuighoogtes kunnen de peristaltische pompen optioneel voorzien worden van een vacuümsysteem op het pomphuis. Dit accessoire zorgt ervoor dat de slang, bij hoge onderdrukken aan de zuig, in zijn originele vorm terugkomt en daarmee de goede pompwerking wordt behouden. Ook kunnen de pompen met slang-lekdetectie worden geleverd.

Geïnteresseerd in deze nieuwe food grade pompoplossing? Neem snel contact op met één van onze adviseurs (tel. +31 (0)592 61 41 21) of lees meer over onze range PCM Delasco slangenpompen.