Nieuwe Bornemann SLH-5G

Nieuwe generatie schroefspindelpompen op WoTS

Tijdens de komende editie van de WoTS/IP vakbeurs presenteren wij op onze stand (8.D.050) de SLH-5G, de nieuwe generatie hygiënische schroefspindelpompen van Bornemann. De nieuwe SLH-5G pomp is ontwikkeld om nog verder op de wensen van de voedingsindustrie aan te sluiten.

15 jaar marktkennis
Als pionier en marktleider op het gebied van schroefspindelpompen heeft Bornemann de afgelopen 15 jaar een unieke hoeveelheid kennis opgedaan over de toepassing van dit pompprincipe in hygiënische processen.

In combinatie met een uitgebreid research-traject heeft deze jarenlange ervaring tot een prachtig eindresultaat geleid. Naast het hoogste niveau van hygiëne en betrouwbaarheid, waar de 4G serie zich al mee onderscheidde, biedt de SLH-5G een duurzamer ontwerp, een voor een schroefspindelpomp ongekend rendement en belangrijke voordelen qua onderhoud en flexibiliteit.

Grotere capaciteit
Het geoptimaliseerde ontwerp van zowel de spindels als de zuigaansluiting en de vernieuwde lagerstoel zorgen voor een nog hogere opbrengst per rotatie. Bij een vergelijkbare bouwgrootte heeft de nieuwe Bornemann pomp een tot wel 25% grotere capaciteit dan schroefspindelpompen van andere merken.

Door gebruik te maken van minder onderdelen en meer RVS gietdelen is het de fabrikant bovendien gelukt om met de SLH-5G een duurzamere schroefspindelpomp met minder gewicht en hierdoor een aantrekkelijke prijsstelling op de markt te brengen.

 

Bornemann SLH-5G hygiënische schroefspindelpomp         Bornemann SLH-5G hygiënische schroefspindelpomp-opengewerkt model

Eenvoudig onderhoud
Het slimme gepatenteerde design van de spindelsynchronisatie zorgt er bovendien voor dat de lagerstoel nooit geopend hoeft te worden voor het afstellen van de timing van de spindels.

Ook het lagere gewicht van de pomp, het gebruik van standaardcomponenten in de lagerstoel en de nieuwe optionele full cartridge mechanical seals maken het onderhoud beduidend sneller en eenvoudiger.

Gebruiksflexibiliteit
De nieuwe SLH-5G twin screw pomp van Bornemann biedt standaard een unieke keuze aan spindeltypes waardoor zelfs voor de meest complexe toepassingen een bewezen spindelontwerp geboden wordt. Denk hierbij aan zeer kwetsbare of shear-gevoelige producten of aan applicaties met een heel hoge capaciteit of druk.

Dankzij de nieuwe full cartridge mechanical seals kunnen bovendien de meest agressieve media probleemloos verpompt worden.

Uitwisselbaarheid
De SLH-5G schroefspindelpomp is geschikt voor een maximale druk van 25 bar en biedt een maximale capaciteit van maar liefst 350 m³/uur. Hij wordt standaard geleverd met hygiënisch frame.

De nieuwe pomp vervangt de SLH-4G en SLH-4U schroefspindelpompen. Hij is volledig uitwisselbaar met zowel deze 2 pomptypes van de 4-de generatie als met de Bornemann pompen van de derde generatie (SLH-xxx/SLH-3G).

Meer weten over de Bornemann SLH-5G? Klik hier of ontdek deze pomp op de WoTS vakbeurs. Gebruik deze link om u gratis aan te melden.