Nieuwe Ampco ZP4

Nieuwe ZP4 draaizuigerpomp meest veelzijdige hygiënische “doseerpomp”

Ampco heeft onlangs zijn ZP-serie hygiënische draaizuigerpompen met de nieuwe ZP4 uitgebreid. Met een lengte van minder dan 20 cm is dit model de meest compacte draaizuigerpomp. Maar wat deze pomp vooral bijzonder maakt is de unieke combinatie van een lage capaciteit met een CIP-reinigbaar volumetrisch pompprincipe voor zowel laag- als hoogviskeuze producten. Zo is de nieuwe ZP4 van Ampco in een klap ook de meest veelzijdige en robuuste hygiënische doseerpomp die er bestaat.

 

Kleinste draaizuigerpomp
De nieuwe ZP4draaizuigerpomp is een blokbouwpomp met servo-aandrijving . Deze pomp heeft opvallend compacte afmetingen en een lage capaciteit (maximaal 500 l/uur). Dit is de kleinste hygiënische draaizuigerpomp, zowel in het Ampco programma als in de markt.

 

Compacte Ampco ZP4 draaizuigerpomp

 

CIP-reinigbaarheid
Het design van deze mini-uitvoering van de Ampco draaizuigerpompen is gebaseerd op de EHEDG-gecertificeerde en gepatenteerde ZP3. De ZP4 pomp voldoet daardoor aan de hoogste hygiëne-eisen. Zo is dit nieuwe model volledig uit RVS vervaardigd. Ook zorgt het ontwerp zonder dode ruimtes ervoor dat er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven. Daarnaast is de Ampco ZP4 geschikt voor hoge temperaturen tot 120°C en CIP-/ SIP-reinigbaar.

 

Volmetalen ontwerp voorkomt PFAS-deeltjes in vloeistof
Zoals de rest van de ZP-range van Ampco kenmerkt de nieuwe ZP4 draaizuigerpomp zich door haar volmetalen en uiterst robuuste constructie. Zo wordt het pomphuis in RVS 316L uitgevoerd, de lagerstoel in RVS 304 en de buigvaste assen uit RVS 17-4 ph.

Het uitgekiende ontwerp van de pomp zorgt ervoor dat er, zelfs tussen de rotoren, geen metaal-op-metaal contact plaatsvindt. Bovendien garandeert de constructie dat er geen slijtdelen in aanraking komen met de gedoseerde vloeistof. Zo worden risico’s op productcontaminatie voorkomen. Een groot voordeel t.o.v. bijvoorbeeld membraandoseerpompen, waarbij door slijtage of membraanbreuk stukjes PTFE/Teflon en dus PFAS in het product terechtkomen.

 

Voor laag- tot hoogviskeuze producten
Terwijl andere (hygiënische) doseerpompen alleen toegepast kunnen worden voor het doseren van producten met een lage (tot ca. 500 cP) of, in het beste geval, middelhoge viscositeit (tot ca. 10.000 cP) is de kleine ZP4 draaizuigerpomp in te zetten voor het doseren van zowel laag- als hoogviskeuze producten, tot een viscositeit van maar liefst 200.000 cP.

De ZP4 draaizuigerpomp biedt een doseerbereik 1:1.400, een slagvolume van 0,006 l per omwenteling en is geschikt voor een druk tot 20 bar.

Meer weten over de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van deze nieuwe draaizuigerpomp? Klik hier of neem contact op met één van onze specialisten.