Over ons

Spin Pompen is dé specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische pompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie, in zowel Nederland als België. Met ons enthousiaste team werken we met veel passie voor ons vakgebied. Hierbij zijn betrokkenheid, flexibiliteit en service sleutelwoorden. U kunt rekenen op de meest veilige, effectieve en betrouwbare oplossing bij het verpompen van al uw producten.

Spin Pompen is opgericht in 2003 en sinds 2024 onderdeel van Heleon Group. Heleon Group levert een volledig pakket procescomponenten, waaronder buizen, leidingcomponenten, pompen, afsluiters, slangen en instrumentatie aan haar afnemers. Heleon Group bouwde de afgelopen jaren een sterke positie op in de medische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, vacuümtechnologie, semicon en algemene industrie in Nederland en België. De kern voor dit succes is gelegen in het voeren van een breed assortiment procescomponenten en het in eigen beheer vervaardigen van specials, een ruime voorraad, een brede basis in logistiek- en projectmanagement, sterke technische vaardigheden en jarenlange inkoop- en verkoopervaring. (https://www.heleon-group.com/nl-nl/home)

 

Innovatiekracht

Spin Pompen kent de voedingsmiddelenindustrie als geen ander en beheerst pomptechniek tot in de finesses. Naast dit unieke niveau van kennis en ervaring beschikt het bedrijf over innovatieve pomptechnologieën en de juiste pioniersgeest om zijn positie als marktleider al jaren te behouden.

Op basis van een echt, langdurig en gelijkwaardig partnerschap met klanten blijft het deskundige team engineers van Spin de grenzen van pomptechniek verleggen. Wie niet waagt, die niet wint. Onze specialisten gaan daarom geen enkele uitdaging uit de weg om uw mooiste product- en procesinnovaties mogelijk te maken.

Spin Pompen - Engineering - Skidbouw - Pompinstallatie

Optimale pompoplossing

Wij bieden u een breed portfolio betrouwbare verdringerpompen. Volledig toegespitst op de voeding.  Zo beschikken wij over het meest uitgebreide pakket EHEDG-gecertificeerde pompen in de markt. Deze unieke range staat garant voor een optimale pompkeuze. Er bestaat namelijk niet zoiets als dé beste pomp. Op basis van onze ervaring en uw eigen parameters bepalen wij, in overleg met u, welk pompprincipe (net) beter bij uw specifieke applicatie past.

Oog voor duurzaamheid

Spin Pompen helpt u graag om de duurzaamheid van uw proces te vergroten.  Met Product Recovery minimaliseert u bijvoorbeeld het verlies van product in het leidingwerk. Ook bij de productie van duurzame levensmiddelen denken wij graag met u mee. Minder conserveringsmiddelen en een langere houdbaarheid stellen hogere eisen aan uw pompen als het gaat om de CIP/SIP reiniging. Onze jarenlange ervaring en portfolio bieden hier uitkomst.

Korte lijnen

Bij Spin Pompen houden wij van een persoonlijk contact en korte lijnen. Ook met onze klanten.

In ons moderne kantoor in Assen zorgt onze open en collegiale bedrijfscultuur voor een goede communicatie en beter teamwerk tussen onze 15 engineers, adviseurs en monteurs.

Zo kunnen wij sneller en doelgerichter handelen om u nog beter van dienst te zijn.