PCM HyCare: hygiëne-uitblinker

Reinigbaarheid: de PCM HyCare excentrische wormpomp blinkt uit

Als het om hygiëne en reinigbaarheid gaat steekt de HyCare pomp van fabrikant PCM met gemak bovenuit de rest van de hygiënische excentrische wormpompen op de markt. Wij zetten hieronder de belangrijkste unieke voordelen van dit pompconcept voor u op een rijtje.

 

Innovatief design

Het ontwerp van de HyCare hygiënische excentrische wormpomp van PCM is gebaseerd op CFD technologie (Computational Fluid Dynamics). De geoptimaliseerde vorm en constructie van het pomphuis en alle componenten zorgen niet alleen voor meer pomp-efficiency en betrouwbaarheid maar ook voor een ruim 30% effectiever reinigingsproces. 

Duraflex flexishaft

Ook opvallend aan de HyCare wormpomp is de toepassing van de Duraflex flexishaft. Dit is een flexibele koppelstang zonder olie- of vetgesmeerde pennenkoppelingen. Deze speciale asconstructie is uit 1 stuk ontworpen (vormt een geheel met de rotor), glad en zonder dode ruimtes en hierdoor optimaal te reinigen. 

Kleinere pompdiameter

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van de Duraflex flexishaft is dat het pomphuis van de HyCare met een kleinere diameter uitgevoerd is. Dit zorgt voor een hogere snelheid van de reinigingsvloeistof tijdens de CIP en daardoor voor een efficiëntere reiniging dan bij andere mono-pompen/excentrische wormpompen.

EHEDG-certificering

De HyCare excentrische wormpompen van PCM voldoen aan de hoogste hygiënische eisen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en farmaceutische producten.
Deze range is EHEDG gecertificeerd voor CIP- en SIP-reiniging en voorzien van het 3A keurmerk.

Meer weten over de HyCare excentrische wormpomp van PCM? klik hier of neem contact op met ėėn van onze adviseurs (info@spinpompen.nl; tel.:+31 (0)592 61 41 21).