BROQUET K

Omschrijving

Door de uitgebreide keuze aan rotorgeometrieën bieden de K-serie tandwielpompen van BROQUET een efficiënte en betrouwbare oplossing voor elke processtap van de productie van suiker. Daarom geniet BROQUET wereldwijd van een grote naamsbekendheid in deze specifieke industrie.

Zo is de KMC-uitvoering speciaal ontwikkeld voor het verwerken van zowel massecuite als magma. Het uitgekiende ontwerp van de MC-rotoren zorgt hierbij voor een pulsatievrije werking met weinig emulsificatie en minder structuurbeschadiging bij kristalhoudende vloeistoffen.

De KX-pompen zijn geschikt voor het verpompen van zowel siropen, likeuren als warme melasse. Deze tandwielpompen kenmerken zich door hun hoge hydraulische efficiency en compact design.

De KB tandwielpompen van BROQUET bieden de optimale oplossing bij het verpompen van hoogviskeuze vloeistoffen in de suikerindustrie. Denk hierbij aan de verwerking van koude melasse. De pompen hebben een hoge zuigkracht, zelfs bij lage snelheden.

Alle modellen uit de K-serie  hebben een robuuste constructie met weinig delen. Dit zorgt voor een lange levensduur en lagere onderhoudskosten.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Grote keuze aan rotorgeometrieën en seals;
  • Lange levensduur en lage Life Cycle Cost;
  • Robuuste lagering door vloeistofgesmeerde glijlagers uit slijtvaste materialen;
  • Lagere onderhoudskosten door werking op lage toeren;
  • Geïntegreerde -volledig gesloten- verwarmingsmantel;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 50.000 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 250,0 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -10 tot 130 °C