Ampco EC/EC+ (voorheen AC/AC+)

Omschrijving

De EC/EC+ centrifugaalpomp van Ampco kenmerkt zich door haar eenvoudige en hygiënische ontwerp. De pomp is vervaardigd uit RVS 316 en beschikt over een 3A-certificaat voor hygiënische toepassingen. Deze centrifugaalpomp biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De pomp wordt vooral gebruikt voor CIP+ toepassingen of voor het verpompen van dunne vloeistoffen.

Door de eenvoud van het design van de centrifugaalpomp kan het vervangen van de asafdichting en het uitvoeren van onderhoud aan de pompen bijzonder snel plaatsvinden.

Naast de bewezen kwaliteit van de EC pompen bieden de EC+ hygiënische centrifugaalpompen een aantal designverbeteringen. Zo is het ontwerp van de opsteekas geoptimaliseerd en zorgt de klemconstructie voor meer stabiliteit en verhoogde prestaties. Het geperfectioneerde ontwerp van de asconstructie reduceert ook de vibraties en verlengt daarmee de levensduur van de mechanical seal. Het verbeterde ontwerp van de geschroefde waaiermoer verhoogt bovendien de betrouwbaarheid en de reinigbaarheid van de pomp.

De EC/EC+ centrifugaalpompen zijn leverbaar in maar liefst 10 modellen en met 4 verschillende seal-opties. De pompen zijn qua maatvoering en prestaties uitwisselbaar met de C-serie centrifugaalpompen van Waukesha.

 

Brochure in PDF formaat

 

 

Eigenschappen

  • Hoogwaardig materiaalgebruik (pomp in RVS 316 en motor adaptorflens in RVS 304) voor hoger hygiëneniveau;
  • Verbeterde asconstructie met langere levensduur van de asafdichting en betere reinigbaarheid;
  • Snelle montage en onderhoud door het eenvoudige ontwerp en de klembandconstructie van het pomphuis;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.200 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 210,0 m³/uur
Druk Tot 4 bar
Temperatuur Van 0 tot 85 °C