Ampco LME

Omschrijving

De LME hygiënische centrifugaalpompen van Ampco zijn ontwikkeld voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie en zijn 3A-gecertificeerd. Deze serie biedt onderhoudsarme centrifugaalpompen met een hoge efficiency die ook als CIP-pomp kunnen worden toegepast.

De LME serie staat voor een efficiënte en zachte productbehandeling. Het gegoten pomphuis, de waaier en de asconstructie zijn uit RVS 316L vervaardigd. De adaptor-flens van de motor is uitgevoerd in het materiaal RVS 304. In combinatie met de robuuste dikwandige constructie van het pomphuis en de gebalanceerde waaier zorgen de hoogwaardige materialen voor de lange levensduur van de pomp.

De centrifugaalpomp heeft een onderhoudsvriendelijk ontwerp dankzij het “front loaded” seal-design. De asafdichting (3 seal-opties mogelijk) kan in het veld eenvoudig omgebouwd worden, bijvoorbeeld van een enkele naar een dubbele mechanical seal.

De hygiënische centrifugaalpompen van de LME-serie zijn leverbaar in 8 verschillende modellen en worden standaard samengebouwd met IEC normmotoren. Ze zijn qua maatvoering en prestaties 1-op-1 uitwisselbaar zijn met de FPE centrifugaalpompen van Fristam.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Geschikt voor CIP en SIP reiniging;
  • Front-loaded design voor eenvoudig onderhoud;
  • Robuuste constructie en lange levensduur van pomp, as en asafdichting;
  • Corrosievaste motor adaptorflens uit RVS 304;
  • 1-op-1 uitwisselbaarheid met bekende pomp in de markt;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.200 mPas
Capaciteit Van 0,5 tot 140,0 m³/uur
Druk Tot 10 bar
Temperatuur Van -10 tot 140 °C