KPA KN

Omschrijving

De KN serie pompen van KPA zijn robuuste normaalaanzuigende centrifugaalpompen. De pompen, die ook in aseptische uitvoering verkrijgbaar zijn, kunnen worden toegepast als CIP pomp (CIP+/CIP toevoer pomp) of als transportpomp, bijvoorbeeld in de zuivel- en drankenindustrie. Speciaal voor CIP- toepassingen (CIP afvoer) zijn de pompen beschikbaar in een zelfaanzuigende uitvoering.

KPA maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Het pomphuis en de waaier zijn vervaardigd uit r.v.s. 316L, alle overige delen uit r.v.s. 304. Alle onderdelen die met de vloeistof in aanraking komen kunnen optioneel elektrolytisch gepolijst worden, met een ruwheidwaarde tot Ra<0,4 µm.

De toepassing van een robuuste RVS opsteekas met zelfcentrerende klembus voor de montage van de waaier zorgt voor extra stabiliteit en verlengt de levensduur van de asafdichting. De klemband op het pomphuis maakt de inspectie en het onderhoud snel en eenvoudig.

De KN centrifugaalpompen zijn leverbaar met een waaier in gesloten, half-open en open uitvoering. Hierdoor kan voor elk product de juiste waaier toegepast worden. De pompen zijn beschikbaar met een grote keuze aan sanitaire aansluitingen, zoals DIN 11851, DIN 11864, SMS en Tri-clamp, en diverse aansluitmaten. Ook behoort ATEX certificering tot de mogelijkheden. Voor zeer kritische toepassingen, zoals indampers, is een uitvoering met “inducer” leverbaar. Hiermee wordt het zuigvermogen van de pomp vergroot.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • EHEDG-gecertificeerd voor CIP-reiniging;
  • Robuuste constructie uit RVS 316L (pomphuis en waaier) en RVS 304;
  • Speciale klemconstructie van de opsteekas t.b.v. lange levensduur asafdichting;
  • klembandconstructie van het pomphuis voor eenvoudig onderhoud;
  • Slechts 1 asmaat en 1 type seal tot 30 kW motoren – weinig onderdelenvoorraad;
  • Juiste waaiertype voor elke toepassing;
  • Grote keuze aan sanitaire aansluitingen;
  • Toepasbaar als CIP pomp;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 300 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 150,0 m³/uur
Druk Tot 10 bar
Temperatuur Van -10 tot 140 °C