KPA KyNX

Omschrijving

De KyNX serie is de nieuwste generatie centrifugaalpompen van KPA. Deze normaalaanzuigende pomp met half-open waaier is EHEDG-gecertificeerd en biedt een onovertroffen efficiency van meer dan 70%. De pomp kan worden toegepast als primaire productpomp of als CIP+ (CIP-toevoer) pomp in alle productieomgevingen waar de hoogste hygiëne-eisen worden gesteld.

Het unieke efficiency-niveau wordt bereikt dankzij de opvallend geringe spelingen tussen de waaier en het pomphuis en het gebruik van rugschoepen aan de achterzijde van de waaier. Ook wordt standaard een energiezuinige IEC 3 (optioneel IEC 4) motor toegepast.

Het pomphuis heeft een wanddikte van 6 mm en is hierdoor uitstekend bestand tegen drukpieken. De toepassing van een klemband op het pomphuis zorgt voor een snel en eenvoudig onderhoud.

De KyNX centrifugaalpomp voldoet aan de hoogste hygiënische standaarden. Zo zijn het pomphuis en de waaier uit RVS 316L en de overige delen uit RVS 304 vervaardigd. Bovendien zijn alle onderdelen die in aanraking komen met het product standaard elektrolytisch gepolijst en traceerbaar.

Optioneel is een oppervlakteruwheid van Ra<0,4 µm mogelijk. Ook is de KyNX pomp leverbaar met een drainaansluiting, steriele aansluitingen, steriele asafdichting en antibacteriële motorlak.

Voor zeer kritische toepassingen, waaronder indampers, kan deze KPA centrifugaalpomp optioneel geleverd worden met een “inducer”, waardoor de pomp een nog gunstigere NPSHr waarde krijgt. Ook is de KyNX pomp met ATEX certificering leverbaar.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • EHEDG-gecertificeerd voor CIP/SIP reiniging (140°C);
  • Unieke efficiency van meer dan 70%;
  • Extra stabiel pomphuis met 6 mm wanddikte;
  • Lange levensduur asafdichting door zelfcentrerende klembus van de opsteekas;
  • Robuuste RVS constructie;
  • Eenvoudig onderhoud dankzij klemband op het pomphuis;
  • Toepasbaar als transport- of CIP+ pomp;
  • Beschikbaar in 9 bouwgroottes;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 100 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 120,0 m³/uur
Druk Tot 10 bar
Temperatuur Van -10 tot 130 °C