KPA S

Omschrijving

Naast een uitgebreid programma EHEDG gecertificeerde centrifugaalpompen levert KPA ook de S serie zelfaanzuigende zijkanaalpompen.

De S serie zijkanaalpompen worden veel toegepast als procespomp in de drankenindustrie en als CIP- (CIP-afvoer) pomp in de algemene voedingsmiddelenindustrie. De pompen worden bovendien vaak ingezet bij de productie van geur- en smaakstoffen en Water For Injection (WFI) toepassingen in de farmaceutische industrie.

Voor de S serie zijkanaalpompen maakt KPA gebruik van hoogwaardige materialen. De delen die met het verpompte product in aanraking komen zijn vervaardigd uit RVS 316L. Het zuigdeksel en pomphuis zijn uit gesmeed RVS 316 gemaakt, het zijkanaalhuis en de waaier uit precisiegietwerk (investment casting). Alle overige delen zijn vervaardigd uit RVS 304.

De S-serie pompen zijn leverbaar met een enkele of dubbele gespoelde mechanical seal en kunnen optioneel voorzien worden van een drainaansluiting op het pomphuis. De toegepast materialen zijn conform FDA en EC 1935-2004.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Robuuste constructie uit hoogwaardige materialen;
  • Toepassing van norm-seals (enkele en dubbele) waardoor weinig onderdelenvoorraad nodig is;
  • Uitstekende zelfaanzuigende eigenschappen en hierdoor geen voorzieningen nodig voor het opstarten van de pomp;
  • Klemconstructie van de as t.b.v. optimale seal-condities en hierdoor lange levensduur asafdichting;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 50 mPas
Capaciteit Van 0,5 tot 40,0 m³/uur
Druk Tot 3 bar
Temperatuur Van -10 tot 90 °C