Doseerpompen

Spin Pompen heeft een grote variëteit aan doseerpompen, toepasbaar voor zowel batch- als inline-dosering. Al onze doseerpompen beschikken over de kenmerken die essentieel zijn voor een perfecte dosering. Denk hierbij aan een hoge doseernauwkeurigheid, een goede regelbaarheid, een stabiele, pulsatie-arme flow en een breed regelbereik.

Elk type doseerpomp in onze range biedt bovendien zijn eigen unieke eigenschappen. Dit kan een regelbereik van 1:100 zijn, een kleine doseercapaciteit vanaf 0,06L/h of de mogelijkheid om producten met stukjes -zoals fruit in yoghurt- te doseren.

Wij helpen u graag verder met het maken van de optimale keuze. Bekijk hier ons complete aanbod of maak alvast een voorselectie met onze Pompenselector.

Doseernauwkeurigheid

Met alle doseerpompen uit ons veelzijdige pakket kunnen wij een hoge doseernauwkeurigheid tot wel 0,5% garanderen. Ideaal voor de dosering van uw belangrijkste en meest kostbare additieven.

Optimale hygiëne

Al onze doseerpompenlijnen hebben een optimaal hygiënisch ontwerp. Ze zijn veelal inzetbaar voor CIP (en SIP) reiniging, vaak zelfs volgens EHEDG-normen. Zo kunt u altijd rekenen op de hoogste voedselveiligheid. Wat uw doseertoepassing ook is.

Shear-arme werking

De toegepaste doseertechnologieën zorgen optimaal voor de structuur van uw meest kwetsbare producten. En zitten er grote fruit- of groentestukken in uw vloeistof? Ook dan bieden onze pompen een nauwkeurige dosering zonder productbeschadiging.

Pompenseries

Quattroflow

De Quattroflow (QF) viervoudige membraandoseerpompen hebben een uniek werkingsprincipe. Ze bieden de perfecte oplossing voor het hygiënisch doseren van diverse ingrediënten en toevoegingen, zoals vitamines, enzymen, gist en kleur-,...

Meer informatie

PCM Dosys

De Dosys doseerpompen /plunjerpompen van PCM zijn speciaal ontwikkeld voor hygiënische doseertoepassingen in de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Het Dosys doseerprincipe  is geschikt voor zowel CIP als SIP...

Meer informatie

Mouvex Micro-C

De Micro-C serie doseerpomp van Mouvex is speciaal ontworpen voor doseertoepassingen in de voedingsmiddelen- , cosmetische en farmaceutische industrie. De Micro-C oscillerende zuigerpomp is geschikt voor CIP-reiniging en voldoen...

Meer informatie

PCM Lagoa

De Lagoa doseerpompen van PCM zijn zodanig ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor het doseren van een breed scala vloeistoffen in de voedingsmiddelen en cosmetische industrie. De membraanpompen worden...

Meer informatie

Werkingprincipes

Onze uitgebreide range hygiënische doseerpompen biedt een enorme keuze aan werkingsprincipes. Van membraanpompen tot oscillerende zuiger- en plunjerpompen. De QuattroTec pompen hebben een uniek en veelal onbekend principe dat gebaseerd is op de werking van een menselijk hart. Elke pomp is uitgerust met 4 membranen. Deze zijn via een nokkenstelsel aan de aandrijfschijf gekoppeld. Bij elke kwartslag rotatie wordt een membraan bediend en een persslag gerealiseerd. Dit concept biedt de ideale technologie voor een efficiënte en nauwkeurige dosering en een breed lineair regelbereik.