Quattroflow

Omschrijving

De Quattroflow (QF) viervoudige membraandoseerpompen hebben een uniek werkingsprincipe. Ze bieden de perfecte oplossing voor het hygiënisch doseren van diverse ingrediënten en toevoegingen, zoals vitamines, enzymen, gist en kleur-, geur- en smaakstoffen.

Het ontwerp van de QF doseerpompen is gebaseerd op de werking van een menselijk hart. Het biedt een efficiënte en nauwkeurige dosering (<0,5%) en een breed lineair regelbereik van 1:200 (1:500 voor de QF30 pomp).  Het garandeert bovendien een zachte behandeling van vloeistoffen met een kwetsbare structuur. Door het gebruik van 4 membranen hebben de Quattroflow pompen een pulsatiearme flow t.o.v. traditionele membraanpompen. 

Oorspronkelijk zijn de Quattroflow doseerpompen ontwikkeld voor de biotechnologie. De doseerpompen voldoen daarom aan hoge hygiëne-eisen. De pompen met een pomphuis uit RVS 316L (Ra< 0,8 µm) zijn geschikt voor een CIP-reiniging. De CIP-reiniging kan uitgevoerd worden op de maximale capaciteit.  De QF pompen zijn hierbij in staat om de CIP-reiniging van de pomp en van het leidingwerk voor hun rekening te nemen. Een separate CIP-pomp is dus overbodig (2-in-1 werkingsprincipe).

Dankzij hun sealless design zijn de QF membraandoseerpompen hermetisch gesloten en bieden een hoog niveau van productveiligheid. Optioneel kunnen de pompen worden geleverd met een lekdetectie-sensor.

De Quattroflow pompen zijn leverbaar in 4 verschillende pompgroottes (QF30, QF150, QF1200 en QF4400) en bieden een brede capaciteitsrange, van een (zeer) lage flow van 0,06 tot 5.000 l/uur. De pompen kunnen optioneel worden geleverd met gelijkstroom- of servo-aandrijving.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Nauwkeurige dosering, lineaire en pulsatiearme flow door gebruik van 4 membranen;
  • Hoog hygiëneniveau i.v.m. oorspronkelijke ontwikkeling voor biotechnologie;
  • CIP-reiniging mogelijk en separate CIP-pomp overbodig (2-in-1 principe);
  • Optimale veelzijdigheid en flexibiliteit dankzij de brede capaciteitsrange  en het grote lineaire regelbereik;
  • Zachte behandeling van kwetsbare producten;
  • Hoge productveiligheid door hermetisch gesloten (sealless) design;
  • Droog zelfaanzuigende eigenschappen;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 500 mPas
Capaciteit Van 0,0 tot 5,0 m³/uur
Druk Tot 6 bar
Temperatuur Van -10 tot 80 °C