Ampco ZP1

Omschrijving

De ZP1 pomp van Ampco is de klassieke draaizuigerpomp, waarbij de asafdichting achter in het pomphuis geplaatst is. Deze serie kan worden geleverd met verschillende soorten asafdichtingen, zoals enkel seal of dubbel seal. 

Het patenteerde ZP1+ model is een geoptimaliseerde uitvoering van de ZP1 pomp. De asafdichting van de ZP1+ is zogenaamd “front loaded”. Dit houdt in dat de asafdichting zich voor in de pomp, direct achter de rotoren, bevindt. Hierdoor nemen de inspectie en reparatie van de pomp veel minder tijd in beslag en kan er worden bespaard op onderhoudskosten.

De positie van de asafdichting gelijk aan de productzijde zorgt er ook voor dat de aanwezigheid van product in de afdichtingskamer tot een minimum beperkt blijft. Zo wordt een aanzienlijk hoger niveau van hygiëne gegarandeerd. De toepassing van een dubbele O-ring behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt de asafdichtingskamer met bijv. foodgrade vet of waterflush gevuld en volledig van het verpompte product afgesloten.  

Dankzij de kwalitatief hoogwaardige materialen kenmerkt de ZP1/ZP1+ serie van Ampco zich door een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur. De lagerstoel is bijvoorbeeld in RVS 304 uitgevoerd, de assen in RVS 17-4ph en de rotoren in Alloy 88 (non galling).

Zowel de ZP1 als de ZP1+ pompen zijn volledig uitwisselbaar met de gepatenteerde EHEDG-gecertificeerde draaizuigerpompen van de ZP3 serie. Ook zijn de Waukesha Universal 1 en de Wright TRA10 draaizuigerpompen probleemloos met een ZP1/ZP1+ pomp te vervangen.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Eenvoudig onderhoud door het front-loaded seal design van de ZP1+-uitvoering;
  • Zachte behandeling van kwetsbare producten;
  • Geluidsarme werking dankzij schuinvertande synchronisatie-tandwielen;
  • Aantrekkelijke prijsstelling;
  • Standaard voorzien van roestvaststalen lagerhuis;
  • Assen vervaardigd uit RVS 17-4ph voor grotere buigvastheid;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 0,1 tot 100,0 m³/uur
Druk Tot 13 bar
Temperatuur Van -40 tot 150 °C