Ampco ZP3

Omschrijving

De ZP3 draaizuigerpomp van Ampco is baanbrekend en is speciaal ontwikkeld, dus zonder “kunstgrepen”, als EHEDG-gecertificeerde CIP-reinigbare pomp.

Dankzij het unieke gepatenteerde design is de ZP3 pomp zonder enige twijfel de meest hygiënische draaizuigerpomp die er bestaat:

     –> Het ontwerp zonder dode ruimtes zorgt ervoor dat er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven. 

     –> Het pomphuis is volledig draineerbaar bij verticale doorstroming. Ondanks deze volledige drainability behoudt het pomphuis een optimale vorm en wordt er geen afbreuk gedaan aan het hydraulisch rendement. 

     –> De reiniging van het pompdeksel is geoptimaliseerd. De rotoren zijn namelijk voorzien van een speciale boring die voor een sterkere doorstroming van de CIP-vloeistof zorgt.

Het gepatenteerde design zorgt er bovendien voor dat de ZP3 draaizuigerpomp een hogere efficiency heeft dan andere merken. Daarnaast onderscheidt deze unieke pompserie zich door de “front loaded” seals aan de productzijde. Hierdoor wordt het uitvoeren van onderhoud aan de pompen vereenvoudigd. De seals van de ZP3 draaizuigerpomp kunnen namelijk vervangen worden terwijl de pomp nog in het leidingwerk gemonteerd is.

Standaard worden bij de ZP3 draaizuigerpompen van Ampco betere materialen gebruikt. De lagerstoel uit RVS 304, de extra buigvaste assen uit RVS 17-4ph en de rotor uit non galling Alloy 88 dragen bij aan de lange levensduur en extra robuustheid van de pompen. 

Het is voor gebruikers van een Waukesha U2 of Wright TR20 draaizuigerpomp bijzonder interessant te weten dat hun huidige pomp volledig uit te wisselen is met een Ampco ZP3 draaizuigerpomp.

Nog meer weten over de specifieke voordelen van de Ampco ZP3 serie? Klik hier of neem contact met ons op. 

 

Brochure in PDF formaat

 

Eigenschappen

  • CIP-reinigbaar ontwerp zonder dode ruimtes en conform EHEDG;
  • Volledig drainable bij verticale doorstroming;
  • Eenvoudig onderhoud door het front-loaded seal design;
  • Zachte behandeling van kwetsbare producten;
  • Geluidsarme werking dankzij schuinvertande synchronisatie-tandwielen;
  • Standaard voorzien van een roestvaststalen lagerhuis;
  • Assen vervaardigd uit RVS 17-4ph voor grotere buigvastheid;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 0,1 tot 150,0 m³/uur
Druk Tot 34 bar
Temperatuur Van -40 tot 150 °C