Ampco ZP4

Omschrijving

De ZP4 is het nieuwste model in de ZP-serie hygiënische draaizuigerpompen van Ampco. Met zijn opvallend compacte afmetingen is deze blokbouwpomp met servo-aandrijving de kleinste hygiënische draaizuigerpomp, zowel in het Ampco programma als in de markt.

Wat deze pomp ook bijzonder maakt is de unieke combinatie van een lage capaciteit (max. 500 l/uur) met een CIP-reinigbaar volumetrisch pompprincipe voor zowel laag- als hoogviskeuze producten. Zo is deze pomp in een klap ook de meest veelzijdige en robuuste hygiënische doseerpomp die er bestaat.

> CIP-reinigbaarheid
Het design van deze mini-uitvoering van de Ampco draaizuigerpompen is gebaseerd op de EHEDG-gecertificeerde en gepatenteerde ZP3. De ZP4 voldoet daardoor aan de hoogste hygiëne-eisen. Zo is deze volledig uit RVS vervaardigd. Ook zorgt het ontwerp zonder dode ruimtes ervoor dat er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven. Daarnaast is de Ampco ZP4 geschikt voor hoge temperaturen tot 120°C en CIP-/ SIP-reinigbaar.

> Volmetalen ontwerp
De nieuwe ZP4 draaizuigerpomp kenmerkt zich door haar volmetalen en uiterst robuuste constructie. Zo wordt het pomphuis in RVS 316L uitgevoerd, de lagerstoel in RVS 304 en de buigvaste assen uit RVS 17-4 ph.

Het uitgekiende ontwerp zorgt ervoor dat er, zelfs tussen de rotoren, geen metaal-op-metaal contact plaatsvindt. Bovendien garandeert de constructie dat er geen slijtdelen in aanraking komen met de gedoseerde vloeistof. Zo worden risico’s op productcontaminatie door pompslijtage voorkomen.

> Voor laag- tot hoogviskeuze producten
De zelfaanzuigende Ampco ZP4 draaizuigerpomp heeft een slagvolume van 0,006 l per omwenteling en is geschikt voor een druk tot 20 bar. Hij beschikt over een breed doseerbereik van 1:1400, wat voor een optimale inzetbaarheid en gebruiksflexibiliteit zorgt.

Terwijl andere (hygiënische) doseerpompen alleen toegepast kunnen worden voor het doseren van producten met een lage (tot ca. 500 cP) of, in het beste geval, middelhoge viscositeit (tot ca. 10.000 cP) is de kleine ZP4 draaizuigerpomp in te zetten voor het doseren van zowel laag- als hoogviskeuze producten, tot een viscositeit van maar liefst 200.000 cP.

Anders dan bij membraandoseerpompen wordt er bij dit pompprincipe bovendien geen gebruik gemaakt van kogels, kleppen e.d. Daardoor leent de ZP4 pomp zich uitstekend voor vloeistoffen die kleine deeltjes of kristallen bevatten.

> Front-loaded asafdichting
De ZP4 draaizuigerpomp beschikt over een zogenaamd “front loaded” seal design. Dit houdt in dat de asafdichting zich voor in de pomp, direct achter de rotoren bevindt. Zo kunnen inspecties en reparaties sneller worden uitgevoerd, waardoor onderhoudskosten lager zijn.

De ZP4 draaizuigerpomp is geschikt voor een breed scala aan doseertoepassingen. Denk hierbij aan het doseren van dunne tot dikke en van geconcentreerde tot agressieve kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook biedt deze nieuwe pomp veel mogelijkheden op het gebied van food depositing of food printing in o.a. de convenience food of industriële bakkerijen.

Nog meer weten over de unieke voordelen van de Ampco ZP4 draaizuigerpomp? Klik hier of neem contact op met één van onze adviseurs.

 

Brochure in PDF formaat

 

Eigenschappen

  • Uiterst compacte afmetingen;
  • Robuuste volmetalen constructie (RVS);
  • Geschikt voor het doseren van zowel laag- als hoogviskeuze producten;
  • Geen productcontaminatie door pompslijstage;
  • CIP-reinigbaar ontwerp zonder dode ruimtes;
  • Eenvoudig onderhoud door front-loaded seal-design;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 200 mPas
Capaciteit Van 0,0 tot 0,5 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -40 tot 120 °C